Vill ni hjälpa oss lite?

Vi har haft en sån fantastiskt trevlig helg med Nala, med skogspromenad, hundlek och mycket utevistelse! Tycker det känns som det händer massor med henne nu, hon känns tryggare och har mer hittat sin plats i familjen och rent allmänt beter hon sig fantastiskt för att bara vara 14 veckor. Så otroligt mysigt!

Så vad vill jag ha hjälp med då? Jo, Nala är ju en xolo och räknas till en ”hund av ursprungstyp”. Hon är alltså tex ingen jakthund, sällskapshund eller annat utan hon är mer reserverad och bunden till sin familj (oss då). Och för att hon ska lära sig att ignorera människor runt omkring tills dess att hon på egna villkor vill hälsa på personen – vilket då tex innebär att hon lär sig att INTE skälla på människor (vilket hon bara gör när nån kommer väldigt nära) så ber jag er om en tjänst. Om ni träffar mig (eller Tobbe) och Nala så vill vi oerhört gärna att ni bara ignorerar henne. Kolla inte på henne och låtsas som att hon inte är där helt enkelt. På så sätt lär hon sig att andra människor är vare sig ett hot eller någon hon behöver ställa sig in hos. Efter ett tag får hon hälsa – om HON vill, så får vi en trygg hund!

Fattar att man oerhört gärna vill titta, gosa och mysa med en valp, men med den här rasen blir inte det sättet så bra.

Tack på förhand hörni, och nu hoppas jag ni förstår och inte tar illa upp om jag möter er men bara går vidare med ett kort ”hej” nu när vi tränar! ❤

3 reaktioner på ”Vill ni hjälpa oss lite?

  1. Är ju bra om hon får träna med någon så osäkerheten i henne försvinner av mötande människor. Vi tränade det mycket med vår hund. Han var rädd för barn och jag tränade det genom att vi stod utanför en förskola fick han titta på barnen när de kom och sprang osv. Tror att beteendet kommer finnas kvar hela tiden då, så tänker jag.

    Gillad av 1 person

  2. Det blir ju svårt att få alla att ignorera henne så tror att träna bort det också genom att hon får utsätta sig för det hon skäller på. Att utmana hunden är också så viktigt för att träna bort beetenden. Jag lärde mig med vår hund att man agerar bara lugnt och så gör man någt roligt av det hela samtidigt som man tränar bort det. Då Bellman skällde på barn så tog jag fram godis ur fickan och krävde att få uppmärksamhet, jag fick uppmärksamhet hela tiden då vi gick förbi barnet eller människan han skällde på och när vi gått förbi massor massor beröm och få godiset. Jag tror att det är bra att ni tar tag i det direkt och utsätter henne för det i lugna former, träna med en kompis så kan ni gå förbi den flera ggr. Samt bestäm att ni möts ngnstans på en promenad så tränar ni som jag sa att du tar fram godis ur fickan direkt innan hon hinner börja skälla så tränar du hela tiden på din ögonkontakt. För att få Bellman sluta skälla på barn så fick jag bort det genom att låta barn som var hundvana bara stå bredvid honom, samt vi höll godis vid flickan och han nosade på henne flickan kunde sedan klappa honom utan problem. Vi fick bort beteendet helt genom att utsätta i kontrollerade former. Frågar du mig tror jag ni ska göra tvärtom mot ni tänkt, ❤ förstå mig rätt, menar inte att kritisera eller verka viktigpetter, men vet av egen erfarenhet med vår hund som hade lika så hade beteendet inte försvunnit om vi inte utsatt honom för det och tränat bort det i kontrollerade former ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s