Tomatplaner

Vi börjar få lite rutin på våra helger känner jag. Lördagen börjar alltid på bästa sätt (såvida det inte är skitväder) med att jag tar med Nala på promenad i Bankeryd på Lillå-leden när Lukas spelar basket. Det är en himla trevlig stund, även om det fortfarande är förbaskat kallt ute. Så häftigt att se hur smidig hon är, hon gör stora skutt över ”spången” och ner i grönskan (och leran – fick bada henne när vi kom hem). Hon springer helt obekymrat över en mossig stock över ån, och ser bara så lycklig ut att man inte kan låta bli att bli detsamma.

Det är en jävligt trög vår ändå – vädermässigt, tidsmässigt går den helt sjukt fort. Längtar så himla mycket efter när det faktiskt är lite njutbart att vara ute, även utan att knö in sig långt undan vinden i ett soligt hörn mot en vägg (knappt ens det går att hitta än).

Det ÄR verkligen terapi att gå i skogen med henne!

Har hunnit beta av mitt mest akuta överhäng i dag och planterat om alla tomater. Nu är det bara de som ska planteras ute på friland sen som inte har landat på sin slutliga plats – övriga står så fint i sina krukor i uterummet. Älskar när hela uterummet är fullt med växtlighet, det är bara så himla fint! Har mer kruktomater i år och färre fullstora. De sort jag har från minst till störst heter Venus, Lizzano , Silvery Fir Tree, Brandywine och Yellow Zebra. De två förstnämnda har jag faktiskt redan ätit nån enstaka tomat ifrån! Sen har jag även mini-aubergine och kapkrusbär (typ physalis) i kruka, och två sorters chili – Padrones och Sweet banana chili. Tryckte även ner mina förgrodda potatisar i dag, hoppas de klarar de två lite kyligare nätter som verkar vara på G.

Var så himla sugen på att gå bort till en nyanlagd grillplats bara nån kilometer härifrån idag. Ta med nåt gott att grilla och en flaska prosecco (när nu ingen behöver köra bil) och sitta där en lång stund med elden och njuta – men jag måste säga att det är en bra bit från njutbart väder ute i blåsten, så tyvärr får vi nog skjuta på det. Kanske nästa helg blir något bättre? Då fyller jag år förresten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s