Fräknar och ogräs

Känner mig ovanligt långt ifrån alla sociala medier just nu? Det är så skönt att koppla ner, fokusera på det man gör och bara befinna sig i nuet en stund. Eller ja, det ska tilläggas att mycket av min skärmfria tid kommer sig av det fantastiska vädret, det har helt enkelt känns helt ointressant att göra något annat än att vara ute och greja. Lite fräknar har allt tittat fram med.

Penséer på altanen…
…och en massa snödroppar på kullen bakom huset!!! ♥️

Det har varit en lite sådär halvdan helg när det gäller allt utom det härliga vädret, sådär som det kan bli ibland – men jag väljer att låta det fantastiska vädret spela huvudrollen ändå tror jag. Så underbart att kunna gå runt i bara tröja och greja, här ute har det varit rätt ordentligt mycket varmare än inne i stan kunde jag konstatera när jag var och handlade mat. Jag har mest fokuserat på att gräva i trädgårdslandet – gräva bort gamla revande jordgubbsplantor, näva (suck så mycket näva) blandat med tistlar och ogräs. Det är en bit av landet som ändå känns ganska tydligt att den kommer bli / en gång har varit grönsaksland, och då har jag behövt göra i ordning gångar och gräva bort det som inte ska vara kvar. Så skönt jobb!

Det ligger en hög med träflis kvar från förra ägarna, tacksamt nu när jag kan fylla på i gångarna. Bara ovant långt att gå ända bort bakom stallet och sen tillbaka igen, det är sån skillnad mot en villaträdgård ändå! Gick från det här:

Till det här ( i nästan hela grönsakslandet) :

Sen har vi flyttat kycklingarna från garaget där de började bli trångbodda till hönshuset. Gränsfall kallt, men de har värmelampa, gott om strö på golvet och är ju en hel hög som kan kura ihop sig. De är tyvärr väldigt skygga än, blir lite lättare nu när man kan komma från sidan snarare än ovanifrån – det är ju såklart en instinkt i dem att fly från faror ovanifrån.

De kommer inte få gå ut än, det är lite för kallt och de är lite små. Vi ska dessutom näta tak över hönsgården – just nu är det öppet och eftersom vi dagligen ser två stora rovfåglar här över så kommer det inte funka. Har ambitionen att få igång en djupströbädd till hönsen för övrigt, hoppas det blir bra! Man börjar kunna ana nu vilka som blir tuppar, de börjar få större kammar och växer lite mer, likt den ljusgrå här ovan i bild. Kan iofs ha fel, höns är lite luriga, men jag gissar på att det blir en tupp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s