Frihet åt alla

Igår var en oväntat produktiv dag, trots att jag var trött i huvudet från möhippan. Men vädret var ju soligt även om det kompletterades av en rätt kall nordanvind, och det stod 9 buskar i små krukor i trädgården som behövde planteras – så hjärnan fick absolut vila men kroppen fick jobba lite. Grymt skön kombo, så befriande att bara låta huvudet fladdra runt mellan olika tankar medan man gör något arbete som inte kräver en mental insats.

Buskarna som skulle planteras var 6 blåbärsbuskar, 2 blåbärstry och en taggfri krusbärsbuske – här finns ju hallon, vinbär, vindruvor, havtorn, björnbär och i princip alla bärbuskar förutom just blåbär. Och blåbär är ju typ den godaste? I alla fall, tanken är ju att vi ska köpa ett tunnelväxthus typ nästa år, men vi har förberett med lite plintar och grunden redan för att det inte ska bli så himla mycket jobb då (enligt folk som köpt det är det tydligen en regelrätt pest att montera ihop). Utmed ena långsidan så har jag tänkt mig att vi ska ha just blåbärsbuskar, så där har de fått sitt nya hem nu. Känner mig supernöjd och hoppas bara att de alla tar sig ordentligt.

Skir grönska! Förresten, vägen ni det här går ner till vårt stall, men inte vidare, det är alltså ingen väg där nån annan kan köra utan inne på vår mark. Vet att en del undrat, men det är alltså noll genomfart vilket är såååå befriande!
Från groventrén kommer man ut till den här vyn (ja det är ju inte alltid maken står där och gräver dock 🤣). Köksträdgård och grund till växthus syns här, och till höger vår äng.

Nu börjar det också bli riktigt, riktigt grönt här ute! Var inte riktigt beredd på att vi skulle ligga ungefär en vecka efter stan (Jönköping) i grönskan, men så verkar det vara. Men nu så! Det är små bladknoppar överallt och äppelblom som är precis i startgroparna för att börja blomma. Jag går runt varenda dag och hittar nya saker jag inte känner igen – tyckte jag hade lite koll på trädgårdsodling, men jag får nog backa där och inse att det är HUR mycket växter som helst som jag inte känner igen.

Tror det kan vara en hybridmagnolia?

Idag är vi hemma jag och Filip, han vaknade snorig igår och utvecklade under dagen en sån där riktig förkylning. Ingen feber, men näsan rinner oavbrutet så idag och troligen i morgon blir det vab. Är riktigt trött, vad är det med (mina) barn till att bli så jäkla arga för att de är snuviga på nätterna? Blir ju inte mindre snorig när man vrålar rakt ut…

Förresten, nu går Nala ute samtidigt som hönorna får ströva lite fritt – och det går SÅ bra?! Oroligt skönt, för då kan alla få strosa runt här som de vill, är ju det man vill att både höns, hund och människor ska känna!

De är lite försiktigt nyfikna på varandra både fjäderfä och hund.

Har precis tagit en kopp kaffe och Filip har satt sig i soffan med paddan en stund så nu ska jag bara sova lite middag tror jag bestämt. Kram på er!

2 reaktioner på ”Frihet åt alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s