Gräs i BH’n

Nej det är inga storslagna tankar eller händelser här idag, bara lite vardag att dela med er. Det har varit en osedvanligt trevlig vardag – speciellt som det är en klämdag och därmed ledigt (rent tekniskt min sista jobbdag men har naturligtvis tagit ledigt), men framförallt har den varit trevlig för min bror, svägerska och min lilla brorsdotter har varit här hela dagen. Det är så trevligt att ha folk här och jag känner mig stolt som en tupp över att visa hur fint det är här nu när allt är lummigt och grönt! Så verkligen – har ni vägarna förbi, kom in på en kaffe! Det enda jag har att klaga på var vädret – det skulle ju inte regna hela dagen eller?!? Blev inte så mycket skön utevistelse som vi hade hoppats på, men men.

Vi har inte varit på vår lilla grillplats på kanske två veckor, hela grillplatsen hade typ försvunnit i ett hav av gräs… Vi fick plocka fram gräsklipparen bara för att kunna tända!
Önskar det verkligen gick att förmedla hur sinnesjukt mycket äppelblom det är på våra gamla äppelträd här nu, de ser nästan inte äkta ut. GÅR inte fota ordentligt heller?

Det är en hel del arbete med att få iordning på allt på gården, huset är ju kanon invändigt men gården och grönområden är som jag sagt tidigare lite eftersatta. Just nu håller vi på att dra slingor till gräsklipparen som ska få ta hand om grönytorna närmast huset, ett riktigt tråkigt och rygg-dödande jobb, men det kommer bli kanon! Jag håller också på med mina odlingslådor till tomaterna – eftersom många faktiskt ville se hur jag gör dem så kommer jag sätta ihop en liten guide här så snart det är klart. Näst på prioriteringslistan är att köra röjsåg/trimmer längs med hela elstängslet, det växer ju så snabbt så hela undre tråden är täckt av gräs och då funkar ju inte elen – troligen kommer grannens hästar flytta in på våra betesmarker inom kort och då måste det ju funka! Sen är ju äntligen badrummet färdigkaklat och det sista vi väntar på är röris, vilket innebär att vi kan färdigställa lite eget med med dörr- och fönsterfoder, väggfärg, duschväggar och småfix.

Förutom slingorna till gräsklipparen så är det mesta jobbet rätt roligt. Har aldrig kört ”stor” trimmer/röjsåg men det var ju kul! Var däremot inte beredd på hur fruktansvärt skitig man skulle bli, så skulle inte tagit min stickade tröja, hahaha… Hade gräsklipp ända ner i BH’n när jag var klar, och då har jag bara klippt kanske 1/10 av det som ska röjas. När det gäller beteshagarna så början jag nu förstå att de inte kommer kunna stå ”oanvända”, det växer så galet fort, och det vore grymt dumt om de växte igen helt. Jag hoppas hästarna räcker just nu, men vi behöver se över alternativ till nästa år.

Den här bilden tog jag efter bara en kort stund med röjsågen… Oups.

I morgon ska vi in till stan en liten sväng, behöver lite byggmaterial och så alla ”småtillbehör” till badrummet (toahållare, papperskorg mm). Sen hoppas vi att regnet lättar så det blir trevligare väder att vara ute och greja i!

PS, både tips och frågor är bara till att ställa, oavsett om det gäller gårdsliv eller nåt annat.

En reaktion på ”Gräs i BH’n

  1. Pingback: Hur det började… | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s