Vilodag

Idag är jag sådär riktigt genomtrött. Förra veckan var ganska intensiv (inte stressig däremot) och helgen med, fast båda på positiva sätt. En lyckad nätverksträff och 2-dagars konferens med jobbet och gårdsjobb och familjedag i helgen. För er som kikat på instagram så finns lite bilder där från familjedagen, jag kände att det var längesedan vi gjorde något ihop – faktiskt har vi inte varit på ute-utflykt sedan innan vi flyttade till gården! Här finns inte riktigt det behovet av att komma ut i naturen eftersom vi liksom BOR mitt i naturen, däremot kände jag ett behov av att göra något tillsammans med familjen.

Inte en firre som nafsade ens, men mysigt ändå.

I dag är jag som sagt trött, trött av förra veckan och helgen, trött av ett par kassa nätter pga Filip är förkyld, trött för att JAG är lite förkyld och lite annat som är mitt eget*. Har pga anledning låtit dagen varit min dag, fast såklart med Filip hemma med då, tempot har legat på minsta möjliga och jag har vilat i soffan, läst ut en bok och slösurfat en massa. Filip har haft en sån där perfekt dag när han underhållit sig själv större delen av dagen, med lite småpyssel och annat – halleluja!

Det enda som gjorts i dag är sånt som inte kan lämnas ogjort, dvs ge grisar och hönor mat och lite omsorg samt göra middag. Blev för första gången på evigheter sugen på en riktig höstgryta och gjorde en sådan på lite fin ekologisk högrev jag köpte i helgen för ändamålet. Så himla gott och tillfredställande, inte minst när allt utom typ kött och grädde kom här från gården när jag lade upp det på tallriken. Det är ändå en oerhörd tillfredställelse i det? Annars är jag rätt trött på odling just nu, som det blir varje höst sådär. Min ork brukar räcka fram till i augusti någon gång, men att då få energi till att odla inför hösten är helt kört, det är inte förrän i januari-februari som lusten börjar komma tillbaka.

Finns mycket att plocka in än, främst tomater men även gurka, de sista brytbönorna och såklart zucchini…
Husmanskost är sällan vacker men oj så gott. Till och med egen vinbärsgelé på tallriken ♥️

I morgon ska jag försöka hinna jobba en liten stund och sen blir det VAB, egentligen brukar jag inte jobba på VAB-dagar (längre) men vi har lite saker som MÅSTE iväg som återkoppling från förra veckans träff. Men det kommer lösa sig är jag säker på!

Nu ska jag återgå till att lägga mig och chilla i soffan, hoppas ni får ro och möjlighet att göra detsamma om ni vill och behöver. 🤗

Var tvungen att sticka ut huvudet och fota kvällshimlen först bara…

(Man behöver inte ha en anledning till att vara trött och vila, det går alldeles ypperligt utan att ”förtjäna” det – påminnelse till er som är på gränsen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s