Höstfix på gården

I dag var det planerad arbetsdag här hemma, mycket som stod på listan över sånt som är – om inte alltid akut nödvändigt – väldigt bra att göra på hösten.

Jag började med att sätta lök för tulpaner och lite annat smått i blåbärs-landet vid sidan av växthuset. Tänker det kommer bli väldigt fint till våren!

Jag har planterat ner lite plantor, satt lök och klippt äppelträd. Känns ju så ofantligt skönt att vara lite mer i fas ute!

Nu har de flesta höst-hallonen börjar mogna och de är ENORMA! Har gula och röda.
I växthuset har mina mycket sent sådda ringblommor just börjat slå ut.

I vår köksträdgård är det som jag tidigare sagt mycket som är övervuxet och som nog kommer bli svårt att få i ordning på utan lite mer drastiska åtgärder. Tex har jag en länga med hallon/kvickrot som inte blir mår bra av, den var högt på listan idag:

Har redan börjat röja på denna bilden, men nu ser lite hur det ser ut. Övervuxet och i en enda röra!
Och så här blev det efter röj, nu har jag täckt med en duk som kommer få ligga på i ett och ett halvt år, till våren 2024, då har förhoppningsvis allt under dött och jag kan börja om från början. Landet bredvid var täckt när vi flyttade in, det ska jag avtäcka och så i till våren!
Nästan inga av mina frösådder klarade sig, förorten några få Zinnior som tittar upp mellan ogräset.
Grannkatten (som vi döpt till Stina och halvt adopterat pga hon är så kelig) höll mig sällskap hela dagen. Helst i mitt knä dock.

När eftermiddagen närmade sig och hela familjen gjort slut på sina lager så var det bara att koka potatis och slå ihop dillsåsen till köttet som stått på spisen halva dagen, jag passade på att stå i uteköket och skala potatis istället för inne, man njuter ju av utomhuset så länge det bara går!

Till och med att skala potatis är trevligare ute!

Nu är vi mätta och trötta och ingen orkar lyfta ett finger, sådär tillfredsställande som en riktigt bra dag är utan att känna stressig.

Ja, jag älskar vår gård!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s