Äppelkaka med brynt smör (glutenfri)

Kände för att hitta på något nytt att baka (har MYCKET äpplen) och jag tycker att sockerkakor med potatismjöl är väldigt goda, även om jag inte direkt är ute efter att göra något glutenfritt som så. Sen är ju brynt smör gott med, så jag tänkte att jag testar att kombinera? Det här blev en luftig och god äppelkaka tycker jag, och lite annorlunda dessutom!

Äppelkaka med brynt smör, glutenfri

3 äpplen i skivor
3 ägg
2 dl socker
2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör
socker och kanel

Sätt ugnen på 175 grader, smörj en form och ”bröa” den med tex mjöl, kokos eller ströbröd. Bryn smöret i en kastrull under omrörning och låt det svalna lite.

Vispa ägg och socker poröst, sikta ner potatismjöl och bakpulver och rör om. Blanda väl och häll i formen. Stick ner äpplen i den form du känner för och pudra över kanel och lite socker. Sist av allt häller du det brynta smöret försiktigt rakt över hela kakan, och sätter in den i nedre delen i ugnen i ca 30-40 minuter (tills den inte är kladdig i mitten längre).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s