Lite drömmar från förra sommaren

Idag och i morgon jobbar jag, hemifrån. Lika bra det på ett sätt, för herregud vilket pissväder det är?!? Fruktansvärt deprimerande, blött, lerigt och mörkt… Vet inte vad man ska ta sig till såna här dagar, för ute vill man ju verkligen inte vara? Inte ens för höns/ankhus projekt går framåt för vi behöver köpa utegips och det kan vi inte göra när det ösregnar pga öppet släp…

Nej, det är nu man får börja drömma lite istället. Min odlingslust och ork är egentligen väldigt små, jag tycker inte så mycket om att förodla pga baltigt och pilligt, och all ork jag har att se över trädgårdslanden försvinner någon gång i början av juli typ. Alltså inte bra grundläge för att bli lite mer självförsörjande på grönsaker för då behöver man ju odla kontinuerligt, över hela året – och det har jag inte alls lust/ork till. Men ändå, i dag kom ändå ett första litet, litet pirr och jag kikade på lite fröer – orkar inte besluta nåt för att köpa än, men det var ändå lite kul att kolla. Jag har inte nån plan klar, det vi behöver mycket av och som är allra viktigast är tomater och potatis och helst gurka – det senare ska bli kul att se om det går ihop sig bättre i växthuset. Vill ju testa lite pumpa och melon med, bara för skojs skull.

Men eftersom det är långt till både lust, ork och skördetider så kan vi väl bara drömma oss tillbaka till förra sommaren istället?

Till april, när pärlhyacinterna blommade över hela trädgården.
Till maj, när vi fick överraskningstulpaner i flera land.
Till maj, när äppel- och körsbärsträden blommar
Till början av juni när hela trädgårdslandet började grönska...
…och de befintliga blommorna visade sig (och allt ogräs, men skit i det nu).
I slutet av juni njöt vi av all jättevallmo.
I juli kunde man plocka in buketter av ängsblommor och lite blandat från landen
Och solnedgångarna bjöd på fantastiska färger
Som här, på en pionvallmo
I slutet av juli tog tomaterna vid stallet fart.
Augusti bjöd på mättade färger och ett lite okontrollerat trädgårdsland.
Växthuset kom på plats – som testsådd blev det blodklöver och ringblomma ihop med sommarens chiliplantor.
I september mognade äpplena på gårdens två stora, gamla äppelträd. Det blev en fantastisk skörd och vi lämnade in mängder för mustning.
Vi plockade in tomater, potatis, zucchini och de få gurkor som växt fram.
Många av vindruvorna hann faktiskt ändå mogna, men vi orkade inte ta tillvara på alla. Några gjorde vi dock druvsaft av, galet gott!
Våra hösthallon skördades faktiskt nästan ända fram till november.
Oktober avslutade trädgårdsåret med en fantastisk färgprakt!

Så ni ser, vi har ju hur mycket som helst att se fram emot, och eftersom instagram nu bara blir sämre och sämre så får jag väl lägga in mer bilder här istället. Vad tänker du om odlingsåret som kommer? Ska du ta det lugnt, satsa stort, testa nytt eller bara låta det vara?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s