Halvt insnöad

Nästan två decimeter tung, blöt snö har det kommit det senaste dygnet. Vi har varit ute tre gånger och skottat med fyrhjuling och snöskyfflar – ett arbete som känns lite onödigt och nödvändigt på samma gång eftersom snön ser ut att smälta bort om typ två dagar, men det är ju samtidigt för mycket för att INTE skotta.

INTE från i dag – det är så grått och snöar fortfarande att det inte blir några vettiga bilder.

Jag har så härliga morgnar nu på lovet, det är den bästa stunden på dagen tror jag. Oftast kliver jag och Filip upp först och äter frukost och dricker kaffe i lugn och ro. Jag gör i ordning grisarnas ”morgongröt”, vi ger hönor och ankor mat och vatten och ser över att alla djuren har det bra – det är en sån grundläggande tillfredställelse i att ge djuren sitt på något sätt. Ankorna är otroligt söta men verkar tämligen … korkade? Nåväl, de verkar trivas i hönshuset i alla fall, jag tror inte att de bryr sig om det ”renoveringskaos” som råder där inne. Det har ju inte direkt varit väder att åka och hämta gips än, och inte heller för att vara ute och bygga med det, så det får se ut som det gör just nu.

Nu känner jag mig som jag är 90 år eller så, men jag försöker just nu få bukt med vad som antagligen är en inflammation i min höft som ställer till det för mig. Har diagnosticerat mig själv med lite fulgoogling, hade samma problem ”förra gången” jag tränade och det verkar helt enkelt vara en inflammation i höftens slemsäck (underbart ord) pga överbelastning. Det där är ju knepigt i sig, både jag och höfter behöver verkligen träna, men uppenbarligen är stödmusklerna runt om inte starka nog vilket särskilt märks i vissa övningar som knäböj (squats) och så. Ska försöka undvika det som retar mest och träna alla muskler runt om, och nu kör jag en iprenkur för att kanske dämpa det akuta. Vi får se, sjukt jobbigt att ha konstant ont i höften i alla fall, mvh hon som väl snart bryter lårbenshalsen. Verkar inte vara så mycket annat att göra med det heller.

Nu ska jag inte gnälla om krämpor mer, i övrigt har jag det ju kanonbra! Faktiskt så bra att jag börjar bli lite uttråkad och rastlös här hemma, men det i sig är nog egentligen bra tänker jag. Jullovet är på något sätt det enda lovet som pga väder brukar bli vila på riktigt, alltså man kan inte sysselsätta sig med så mycket utan får bara gilla läget. Bra övning det med…. Jag HADE kunnat tänka mig lite småprojekt i form av målning i hallen osv, men helt ärligt får vi nog avvakta lite, det är ju precis vi går runt just nu ändå känns det som, och vi behöver kunna köpa skivorna till hönshuset med. Så vi vilar, hänger med ungarna, kollar TV, spelar och läser. Angående läsning förresten, jag som förr lätt klämde 8-10 böcker i VECKAN får nu jobba med koncentrationen för bara en i veckan. Helst vill jag ha sånt som bara är underhållning, lite deckare eller thrillers, och helst av mina favoritförfattare. Värst är såna där det är 87 personer med olika namn i storyn, då orkar inte huvudet hålla isär det alls. Tänker att jag ska fortsätta öva på att välja bok framför skärm ändå, så ger det sig säkert med tiden det med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s