Vaktelkycklingar

Sitter framför brasan i köket och försöker att inte somna, klockan är ju bara 18. Visserligen sommartid, men förresten, det är ju ännu värre, då är ju klockan egentligen bara 17?!? I går hade vi en heldag med ärenden på stan, det var veckans mathandling, inköp av mörkläggande gardiner på IKEA till Lukas rum, inköp av lite gårdspryttlar på granngården och så fyndade vi faktiskt också en matta på den nya outleten hos Kilands mattor Vi har under matbordet i vardagsrummet haft två mindre mattor lite omlott, men nu hittade vi en fin ullmatta för bara 2000 kr – perfekt, för då fick de två mindre mattorna flytta in i Lukas rum och på kontoret.

Känner mig väldigt nöjd! Det har småirriterat lite att vi haft två, något olikfärgade och olika stora mattor, så det ser betydligt mer enhetligt ut nu. Älskar också ullmattor, hur praktiskt som helst eftersom i princip alla fläckar går att få bort utan några större bekymmer.

När vi kom hem däckade vi först en stund i soffan, fy vad jobbigt det är när det är så mycket folk överallt, och sen gick vi ut och gjorde klart fårhagen – tjälen hade precis hunnit släppa på marken runt brunnen och eftersom det kom kallare väder behövde vi få det klart. Det blev ändå en skön eftermiddag!

I dag känner jag mig däremot lite hängig, men dagen har ägnats åt mycket välbehövlig storstädning m.h.a. hela familjen, och sen blev det påskpynt light. Skulle egentligen plockat in lite ris och fina kvistar utifrån, men har inte alls orkat släpa mig ut.

Tycker de här träkycklingarna är lite charmiga i all enkelhet, de har hängt med i säkert 20 år vid det här laget. Inga stilrena ton-i-ton installationer här inte!

Jag har syntetiska påskfjädrar jag tänker sätta i ett ris utanför dörren, men sen har jag också sparat riktiga, fantastiskt fina tuppfjädrar från en av tupparna vi slaktade förra året som jag tänker använda inne i ett ris. Lovar att visa bilder sen!

Men vi har gjort något annat i dag – jag och O var hos Mittparadispåjorden där vi tidigare köpt minigrisarna och köpte 6 pyttesmå vaktelkycklingar! Alltså, de är två veckor gamla och har tydligen dubblat sig i storlek, men fortfarande är de mindre än hälften så stora som vanliga, nykläckta kycklingar… Tanken är att vi ska sticka in dem under Herta när hon förhoppningsvis kläckt fram några ”egna” kycklingar och så ska hon få ta hand om vaktelkycklingarna med. Vi håller tummarna för att det funkar!

Den här kartongen är ca 15×20 cm, det går inte förstå hur små de är här.
Här håller L i en av dem, men återigen svårt att uppfatta storleken…

Har ingen riktigt konkret tanke med vaktlarna utom att det vore kul att kunna få (och kanske även sälja) lite vaktelägg. Lite som med ankorna så är de i mångt och mycket helt enkelt ett bidrag till livet på gården! Nej nu ska jag bara luta mig tillbaka och inte lyfta ett finger till (haha, förutom att F ska i säng osv)… Hoppas ni haft en skön helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s