Vindskydd till fåren

Även om vintern envist klamrar sig kvar så märks det att naturen står redo om det bara blir lite varmare väder. Överallt här hemma tittar blå och gul scilla upp och krokusar står för hopp om vår. På vår lilla kulle bakom huset (där fåren ska gå) växer det små kluster med snödroppar – och vart man än går här ute så är det en massa underbart fågelkvitter.

Vi åkte en kort sväng till vårmarknaden i Åsens by som bara ligger dryga kvarten härifrån. Fick med lite nyslungad honung hem samt lite nybakat bröd och kanelbullar – inte dumt! Annars tycker jag att marknader är.. jag vet inte, lite överskattade? Det är typ samma utbud och det mesta är svindyrt.

Det enda vi direkt företagit oss idag var att bygga ihop det lilla vindskyddet som fåren ska få – budgeten är under 100-lappen, vi har fått lite halvtrasiga pallar och hade lite spillvirke, och plåttaken fanns här på gården när vi köpte den. Det enda vi direkt lagt pengar på är lite skruv och sånt – och stolpar till själva hagen. Inte supervackert men funkar ändå och gick ju på en halv dag för två pers att bygga ihop – helt ok!

Ska fyllas med hö som bädd sen när fåren kommer.
En bild från själva byggandet, innan vi fick på tak och lite annat. Man tager vad man haver är ledorden när det kommer till såna här grejor, men det är rätt kul det med, att se vad man kan få ihop av sånt som ligger och skräpar!

Filip mår rätt bra, men hör kasst såklart, däremot är ju penicillinet en kamp i sig. Han kommer nog få stanna hemma i morgon med och vi får se lite hur vi kan lösa tisdagen. Kram på er, hoppas ni haft en skön dag i solen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s