Lugnet före stormen?

Sssccchhh – hör ni? Nä precis, det är helt tyst. Lukas sover förmiddag (snälla snälla, sov åtminstone en timme) och Oliver kollar film. Det är mycket pedagogiskt att låta barnen titta på film på förmiddagarna – åtminstone känner sig mamma mycket mer pedagogisk när man får sitta ner och bara vila (läs: slösurfa och blogga) en liten stund. Jag känner mig nästan bakis idag, jobb-bakis, vilket är ganska konstigt eftersom det varken finns drinkar, vin eller hög musik på mitt jobb. Men jag är trött och seg och har lite huvudvärk i alla fall, och något måste man väl få skylla på eller?

Idag borde jag städa. Borde. Det är ju snart påsk, och även om man ska påskpynta så tror jag inte det räknas att bara låta golvet bli så klibbigt att strumporna fastnar här och där. Även om man har strumpor i påskfärger. Men det känns bara inte som en städdag idag, det känns som en ”sitta-inne-hela-dagen-och-titta-på-film-dag”. Fast så lär det ju inte bli förstås, om en stund vaknar Lukas, och Olivers film är slut, vilket innebär att då måste det aktiveras om inte alla (mamma inberäknat) ska bli alldeles för rastlösa. Så efter lunch blir det nog en tripp till Jossan, det är väldigt bra när alla har varsin kompis i samma ålder att leka/dreggla/fika med!

Apropå påsken så gillar jag den ganska mycket – det är en totalt opretentiös högtid när det räcker att sätta lite fjädrar här och var och så äta gott förstås. Att äta gott är ju i och för sig huvudmålet med det mesta jag gör, men det blir ju alltid trevligare när man är några fler som gör det, och i påsk kommer min bror hem från Göteborg så då blir det ju lite familjemiddag med mina föräldrar, min bror och så vi själva förstås – lagom avslappnat och opretentiöst! Vad ska du göra i påsk?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s