Semester 2014, del 1

Jag är ju rätt senil har jag kommit fram till, så här kommer ett gäng inlägg från vår semester, kanske inte så intressant för någon annan, men men…

Sååå, nu har vi alltså varit på semester, nästan tre veckor allt som allt, och eftersom det kändes dumt att lägga ut att vi inte var hemma på nätet där vem som helst kan läsa, så kommer nu allt i efterhand.

Vi åkte ju faktiskt redan natten onsdag-torsdag (26 juni), kl 02:30 på natten. För övrigt en grymt bra tid att åka på, jag och maken sov ju om varandra, så Sverige och Danmark avverkades tämligen snabbt, och det är ju de tråkigaste bitarna! Dryga 10 h skulle vi köra första dagen, men även med ett längre stopp i Bremen så var vi framme vid första hotellet runt 18-tiden, helt perfekt alltså. Bremen har vi ju varit i innan, och för att flörta med ungarna lite så fick det bli en tripp till pannkaksskeppet i kanalen, mycket uppskattat, speciellt av Lukas som sprang runt och letade efter kapten. På vårt tyska gasthaus var inte restaurangen öppen, men vi blev hänvisade till en nån kilometer bort, och där var det publik visning av fotbolls-VM ute i bersån, med grillkväll till, riktigt, riktigt mysigt!

Sist vi var vid pannkaksskeppet i Bremen var Lukas 2 år, och sov igenom hela vistelsen, det var mycket mer uppskattat den här gången!

Följande dag var det 6 h resväg, som blev närmare 8 h eftersom det var kö genom hela Belgien, till ett hotell i Frankrike, i Langres. Sjukt stor skillnad i pris mot Tyskland, nästan dubbelt så dyrt (138 euro mot 78) och jättetrist frukost – i princip bara croissanter och nån portionsyoughurt. Langres, där vi bodde, hade en gammal stadsdel innanför en stor mur, vi trodde det skulle bli en sån där riktigt mysig promenad där uppe men det var liksom för stort och utspritt för att vara riktigt bra. Hade vi inte varit tvungna att komma iväg rätt tidigt så hade vi faktiskt kunnat kolla på nåt rally som skulle gå fredag – söndag, det hade varit riktigt kul! Vi fick i alla fall se en massa rallybilar som körde runt och rekade =)

Vacker kyrka i gamla staden i Langres. 
Buspojkar… Bilresan går rätt bra med de här två faktiskt, det är nästan jobbigare när man väl stannar. 

Lördagen spenderades på A9 söderut, vilken skittråkig väg det var… Platt och ointressant landskap, jag är van att komma ner mot alperna när man närmar sig rivieran, att köra genom Frankrike var ju inte alls lika roligt. Runt Lyon var det dessutom helt sinnessjukt mycket köer ( i båda riktningarna), så det här vägen tar vi nog inte igen – inte upp till Paris heller, som vi hade tänkt. Vid 16-tiden kom vi fram till huset i alla fall, väldigt skönt efter tre dagars bilåkande! Jättefint och stort, med fin pool, och 4 separata sovrum – perfekt eftersom vi mötte upp med mina föräldrar och även min bror senare på kvällen (han kom med flyget direkt ner). Min mamma fyller 60 i år, så hon bjöd hela familjen på boendet i det här stora huset – oerhört lyxigt! Barnen slängde sig såklart genast i poolen, och vi gjorde oss hemmastadda.

Båda barnen är riktiga badmonster, även om Lukas tar lite längre tid på sig att komma igång. Många, många timmars bad blev det i den här poolen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s