Semester 2014, del 2

Vi bodde precis utanför Montpellier, i en liten by som heter Villetelle, eller snarare i utkanten av den byn. Utanför huset var det såklart vinodlingar, som överallt här nere känns det som, och vi knatade runt flera kvällar upp i kullarna runtomkring. Jag gillar när man har ett eget hus på semestern, jag har inga problem med att laga mat och så, för det blir oftast inget avancerat ändå. I huset i Villetelle blev det oftast grillat, entrecote, oxfile, anka och tonfisk var några av veckans höjdpunkter, och är man dessutom 5 vuxna så blir det ju inte så betungande för var och en. Bara att ha morföräldrarna som passar barnen känns ju lyxigt, liksom!

Ibland är det ju inte så komplicerat – lite kallskuret, ett gäng ostar och så klart gott vin – färdigt!

Den allra första dagen i huset passade vi på att fira Lukas 4:a årsdag, några dagar tidigt, men vi hade ju köpt en hel del saker som han kunde ha i poolen så det kändes ju fånigt att vänta. Det blev en riktig kickbike, en efterlängtad leksaksgrill (hoppas att matintresset håller i sig) och en massa annat roligt.

Han är inte lätt att köpa presenter till, men en grill var han i alla fall
väldigt bestämt på att han ville ha!

 Huset i sig var jättestort, med 5 sovrum med dubbelsängar, barnen fick tom ganska snabbt varsitt sovrum, det blev enklast så… Poolen var jättefin, med en temp på ca 26-27 grader, och i omgivningarna omkring huset var det vinodlingar, och några mindre kullar som vi gick upp på efter maten på kvällarna.

Kvällspromenad med maken och brorsan (som för övrigt verkade vara den enda som blev myggbiten på hela semestern typ). 
Uppe på en av kullarna, jättevackra omgivningar, och skönt att få sträcka lite på benen. 

Som vanligt när vi är på semester så spenderas därmed en hel del tid i de stora supermarknaderna, Auchan, Carrefour eller Geant, som exempel. Det är lite svårt att förklara, men hela familjen (möjligen undantaget barnen) älskar att gå här och handla, det finns ju så mycket god och annorlunda mat, till schysst pris med! Ostar, korvar, baguetter och såklart vin – i oändliga variationer – bästa semesternöjet ju! För såklart, det är ju så när vi åker på semester, MINST 50% av semestern handlar ju om maten…. Ungarna däremot, spenderade mesta delen av tiden i poolen.

Sola är ju något mer man vill göra när man är på semester, och då är det ju helt perfekt när temperaturen ligger på en sisådär 28 grader i skuggan, med en ljummen bris. Blir det för varmt kan man ju dessutom glida ner i poolen – eller kombinera två goda ting genom att ligga i poolen och sola 🙂 På baksidan av huset var det sol fram till sen eftermiddag, sen kunde man glida ner och ta ett kvällsdopp i skuggan.

Det är klart, är det varmt så är det ju rätt gott att kombinera solning och poolbad….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s