Semester 2014, del 5

På måndagen åkte vi till Park Asterix, en välskött park, men nog en av de dyraste vi besökt – 1600 kr för oss fyra. Det fanns mycket att åka och så, men ändå så hamnar den inte på topplistan av parker, även om jag har svårt att sätta fingret på varför. Däremot var det typ folktomt, inga köer till något, så vi hade ju inga problem att åka det vi ville, och ungarna fick åka flera gånger på de sakerna de tyckte om. Efter en stund anslöt mina föräldrar och min bror, och då fick vi ”vuxna” en möjlighet att åka de större attraktionerna, vi åkte bland annat en riktigt rolig, och väldigt lång, bergochdalbana där man hängde ner med fötterna under – den var faktiskt superbra! Däremot lämnade man ju magen nånstans i någon av looparna och skruvarna, så sen när vi gick därifrån tänkte vi åka något lugnt och fick syn på nåt som liknade en stor badring som åkte ned för en lång vattenrutschbana (fast man satt i så man var torr), men den hamnade typ i obalans och snurrade så in i h-vete snabbt att när vi väl kom ner så mådde vi alla tämligen illa och ville inte direkt åka nåt mer…

Barnen har ju inte direkt koll på vilka Asterix och Obelix är, men det hindrar ju inte barn från att ha lika kul ändå!
Hahaha, liten pojk, stor leksak….

Barn är ju inte alltid så… förutsägbara. Den här stolen blev barnens favorit ”attraktion”, för den skakade så dant att de skrattade tills de tappade andan…

Tisdagen var vi så sjukt trötta på allihop, så det blev en dag hemma i huset, med poolbad för barnen och slappande för oss, nöjesparken var ju jättekul, men satan så trötta vi blev…

De två sista dagarna i huset – onsdagen och torsdagen, fortsatte regnet vräka ner och temperaturen att sjunka, så det blev mest poolbad (poolen räddade verkligen veckan för barnen – och oss!) och en hel del turer till de gigantiska köpcentrumen vi hittade utanför Paris. Lite smått blev det väl shoppat, lite skor och sådär, och såklart lite vin och en massa god mat, men till slut så gav vi upp inför vädret och packade ihop för att ge oss hemåt en dag tidigare än lördagen, även fast vi hade huset då med.

Regn, regn, regn… Hela veckan regn – i skurar, ösregn, dagsregn och duggregn. 

Som sagt, tur vi hade poolen!

Hemvägen höll på att bli katastrofalt deprimerande, med ÄNNU mer regn och kyla – ända tills vi kom in i Tyskland. Helt upp och ner så bjöds det på 30 grader i skuggan och en hel del sol, och vi njöt till fullo av att få sitta på en uteplats och äta i värmen – det räddade faktiskt slutet av semester till en stor del. Lördagen tog vi ganska många stop på, vi gick in i Citti vid Lübeck och handlade lite till, sen gick vi ett par timmar i Fehmarn där det var marknad, åt lite lunch och sträckte på benen. Vi hade lite otur med färjorna, och missade båda två så vi fick vänta 30 minuter, och sedan gick hela vägen genom både danmark och sverige genom ösregn, så det dröjde nästan till 01 innan vi var framme…

Tänka sig, efter en hel semester utan spel så visade det sig att båda barnen faktiskt KAN underhålla sig själva!

Nu är vi i alla fall hemma igen, regnet öser ner och det känns rätt trist, men visst är det skönt att sova i sin egen säng igen ändå. Nästa år, då blir det nog Kroatien istället…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s