Fluffig citronfromage på mitt vis

Glöm nu alla pulvervarianter ni ätit hos farmödrar och mormödrar, det här är en riktig, hemgjord citronfromage, gjord på ekologiska citroner och vaniljvisp – för att få den lite lättare. En riktig superdessert, när man vill ha något lätt, lite lagom sött och fräscht! Det går visserligen åt många skålar, men kan man bara hantera en elvisp så kan man göra den här desserten…

Fluffig, lätt citronfromage, 6-8 portioner
1 3/4 tsk gelatinpulver
2 ½ msk vatten
2 ekologiska citroner
1 pkt vaniljvisp
½ dl socker (eller sötningsmedel, om man är lagd åt det hållet)
2 stora ekologiska ägg

Ok, rör först ner gelatinpulvret i vattnet i en liten kopp, och låt det svälla 5 minuter. Tvätta under tiden citronerna, riv citronskalet (utan att det vita kommer med) och pressa ur saften i en liten skål. Nu ska du smälta gelatinpulvret, det gör du enklast genom att hälla upp riktigt hett vatten i en liten skål, sätta ner din kopp med gelatinpulver där i, och röra tills det smält.

Dela på äggen, och börja med att vispa de två vitorna till ett hårt skum i en helt ren skål. Vispa sedan vaniljvispen RIKTIGT fast i en hög skål eller kanna, innan du vispar äggulor och socker i en större skål (här blandar du ner allt sen, så se till att skålen räcker till). Rör ner det smälta gelatinet och citronsaft med skal i äggulorna, vänd ner vaniljvispet och sist vänder du försiktigt ner äggvitorna. Antingen kan du hälla upp det i en schysst serveringsskål, eller direkt i portionsformar, sedan behöver fromagen stå kallt i kylen i ca 2 timmar (eller längre, bra dessert att förbereda!).

Servera med hallon, klassiskt serveras den även med vispgrädde, men då blir den ganska mäktig tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s