Grillad fänkål

Gårdagens middag blev riktigt supergod, det blev asiatisk lax med wasabipulver och sesamfrön, strimlad ugnsbakad potatis och kålrabbi, strimlade morötter samt – en nyhet för min del – halstrad fänkål. Eller ok, i ärlighetens namn orkade vi inte fjutta på grillen igår, så fänkålen stektes istället, men på grillen bör den bli ännu bättre…

Dela helt enkelt fänkålen i centimetertjocka skivor, från rot till blast, pensla med lite olivolja, salta lite och grilla (eller stek) några minuter på varje sida. Superenkelt, och ett väldigt gott tillbehör, speciellt till fisk!

Genom att grilla fänkålen får den en fyllig och rund smak, och lakritstonerna jag personligen kan ha lite svårt för, mildras till något helt annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s