Cevapcici

Grillat är ju fantastiskt gott och smidigt, både när man ska ta med mat till jobbet (grillat är ju en av de få sakerna som smakar nästan lika bra dagen efter), och vill man då ha något enkelt att grilla som de flesta gillar så rekommenderar jag just Cevapcici – eller köttfärsspett på ren svenska. Egentligen går det ju att lägga i precis vad man själv gillar, den största smaksättaren i just Cevapcici är ju vitlök annars, men jag tyckte den här blandningen blev riktigt bra!Cevapcici
800 g nötfärs (eller blandfärs)
1 ägg
1 äggula
1 msk ströbröd
en knapp dl Ajvar Relish (styrka efter smak)
mängder med pressad vitlök (jag tog 2 hela sololökar)
salt
peppar
ev. lite paprikapulver eller chilipulver

Blanda ihop smeten och smaka av så den är lagom kryddad. Blöt sedan händerna med kallt vatten och forma en ”korv” runt ett grillspett. Grilla, men bara så att de precis blir färdiga, för att de inte ska bli torra. Vi serverade dem med grillade svampspett och grillade majskolvar, bland annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s