Snart Halloween

Jag tillhör en av dem som varje år tycker att det där med Halloween är liiite förvirrat. Alltså, vilken dag som är den vanliga svenska Allhelgona och vilken som är den ”amerikanska” Halloween. För även om jag inte är för att barn ska äta en massa godis så kan jag absolut förstå lockelsen i att få klä ut sig och gå runt och visa upp sig (och ja, jag fattar lockelsen från godiset med, såklart, jag stöder det bara inte). Jag märker dessutom att det inte bara är jag som är förvirrad, för det brukar variera ganska kraftigt vilka dagar det kommer barn och knackar på.

Vad jag förstått nu då så är det svenska Allhelgona på lördag, och Halloween på måndag? En sak jag i alla fall till slut förstått och som jag tycker är väldigt bra – det är det där att om man har en pumpa utanför sin dörr så är det ok att komma och ”trick or treat’a” (jättebra verb, jag lovar) och har man det inte så är man inte ”med” på festligheten. Perfekt, då går man bara dit där är välkommet ju!

I vilket fall så ägnades en stund av helgen där hemma till att karva ut årets Halloweenpumpa, och här har ni resultatet:

img_2403

För den som blir sugen så kan jag ju i samma veva tipsa om mitt recept på Pumpapaj, även om den blir bättre med butternut-pumpa än med den stora man använder som lykta.

Som ett litet tillägg kan jag ju säga att det INTE är någon idé att säga att barnen ska vara med och göra pumpan, förutom möjligen att karva ur innehållet, för det är hårt och svårt, och tar lång tid!

3 reaktioner på ”Snart Halloween

  1. Amerikanska Halloween är enkel att komma ihåg – det är alltid den 31 oktober.
    Svenska är knepigare… Alla helgons dag är NÄSTA lördag, därför att det alltid infaller den lördag som är mellan 31 oktober och 6 november tydligen (hej wikipedia!).
    Sen har vi också Allhelgonadagen som alltid infaller den 1 november (hej wikipedia igen!).
    Pust…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s