Gravid vecka 25

img_5556Vecka 25 känns både som att det har gått långt in i graviditeten och som att det är långt kvar?!?

Ditt barn har blivit 33 cm långt och väger 700 gram. Det har utvecklat ett korttidsminne och kan reagera på ljud, framförallt din egen röst. Dess näsborrar har börjat öppnas och barnet kan både knyta sina händer och få tag på sina fötter. Känseln har utvecklats och barnet kan reagera på beröring. (Källa gravid.se)

img_5555Jag har lite svårt med att inse att jag nu måste sitta ner och jobba i princip hela tiden för att inte bli så tung i benen att det gör ont på kvällen (stödstrumpor eller ej), speciellt som jag i övrigt egentligen känner mig ganska rörlig och vill vara hyfsat aktiv så länge som möjligt. Nu får jag ju ont i ryggen istället av att vara så still, och så trivs jag liksom inte med det på det stora hela, utan det kryper lite i kroppen på mig. Jag hade väl helt enkelt hoppats på att inte få de här problemen så här tidigt.

Men men, nu har jag gnällt färdigt. För övrigt mår jag ju jättebra, lilla kullerbyttan gör sig påmind ett par gånger om dagen och har man tur kan man se sparkarna utanpå min tröja till och med. Fast plockar man fram telefonen och ska filma det hela så blir det garanterat helt still i magen, har provat säkert 15 gånger men det är helt hopplöst…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s