Snörvel

Jag har åkt på förkylningen som ungarna hade runt förra helgen. Inget allvarligt alls, är bara rejält snuvig och lite hostig, men har i alla fall ingen feber. Dock har det resulterat i att jag som redan innan var gravidflåsig nu mer måste typ stanna upp när jag går i en längre trappa för att andas lite… puh…

På jobbet går det nu både maginfluensor och ”vanliga” influensor, folk är hemma till höger och vänster. Fick rekommendationen av min barnmorska att vaccinera mig mot årets influensa ändå – eftersom den tydligen lätt kan ge lite allvarligare följdsjukdomar (typ lunginflammation) till gravida, eftersom man ju har nedsatt immunförsvar när man är gravid. Maken ska dessutom vaccinera sig mot kikhosta – och det ska jag med så fort bebisen fötts – eftersom inte små barn får sitt första vaccin mot detta förrän de är 3 månader och det i värsta fall kan vara dödligt för de små.

Helgen var i alla fall lugn, trevligt besök av gamla kompisar i fredags och tacos hos grannen i söndags. Vi hann köpa en gran på Backamo, som jag sen klädde själv eftersom inget av barnen ville ta ett avbrott i sin speltid…. Jaja, lite senare sen klädde de i alla fall sin egen gran. Julkänslan håller sig fortsatt på avstånd, speciellt när det är +7 grader och duggregn, och det ser väl inte ut som det är nån större risk för att det blir en vit jul dessvärre.

gran_sv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s