Julstress och julkrav

Det är ju, som alla år, en hel del prat om julstress runtomkring, och många bloggare försöker balansera upp bilden av en perfekt ”instagram-jul” med verkligheten, så jag tänkte att jag skulle berätta lite om hur VI gör runt den här julen. För trots alla länkar om julbak och julgodis som jag tipsar om och gärna frossar i själv, så kan jag meddela att vi har bakat EN sats lussebullar, och en sats mandelkakor. Det blir inga pepparkakor (orkar inte engagera mig och barnen verkar måttligt sugna på att baka) och inget hemgjort julgodis som blir liggande i nåt skåp någonstans (alternativt kräks upp av barnen när det blir för mycket av det goda).

img_2496

Den här julaftonen kommer vi dessutom spendera till största delen själva, så jag funderar på att typ inte göra nån julmat alls direkt – möjligen egna köttbullar för både barnen och maken älskar köttbullar med rödbetssallad (jag med, när jag inte är gravid) på macka.

Kvällen innan kommer bror och sambo till oss på lite uppesittarkväll – då blir det en ost- och grönsaksbricka helt enkelt. Julafton jobbar mamma kväll, så då blir det förmiddagsfika (ev. lite åt brunchhållet om jag orkar baka typ saffransscones) tillsammans. Sen är vi liksom själva på resten av julafton, så då har jag inte direkt några krav på mig att prestera ett helt julbord direkt. Samtidigt måste vi ju ändå äta något, men jag har inte riktigt kommit på VAD än – är liksom inte så sugen på stabbig julmat. Tar gärna emot tips på något lite juligt men ändå lättare!

Julgran har vi ju plockat in, så den har vi, men förutom det vinterpyntet jag satte upp till advent så vete sjutton om jag direkt tänkt ställa in en massa tomtar och grejor… Kanske vid barnens rum, om de vill, men än så länge visar de inte direkt nåt intresse för det.

a325a-dsc06892

En bild som gissningsvis är 4 år gammal. När det kommer till julen så får det bli att lyssna av barnen lite, är det nåt de inte efterfrågar och som jag inte heller själv känner ett behov av, då skiter jag i det. 

Så, en extremt avslappnad jul, där kraven inte är större än vilken helg som helst (dvs det måste ju finnas NÅN form av helst hemlagad mat på bordet vid åtminstone EN måltid).

Hur firar du din jul? Vad tycker du är mest stressande och vad tänker du släppa på i år?

img_2629

Hade gärna tagit mitt julfika ute, lite så här, för DET är riktigt, riktigt mysigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s