Jordnötsfudge

Det här receptet började med att jag hittade ett amerikanskt (eller möjligen brittiskt) recept på jordnötsfudge som såg ljuvligt ut. Efter att ha fått göra om det lite efter svenska mått och vad som finns att köpa, så blev det ett recept med en segmjuk fudge med perfekt sälta och sötma, dock inte superfast så jag rekommenderar att den förvaras i kylskåp (eller frys om man vill spara den lite längre). Det här kan vara det absolut godaste julgodis jag någonsin gjort, ni måste testa!

img_2675

Jordnötsfudge

75 g smör
1 dl kondenserad mjölk
2 msk farinsocker (eller muscovadosocker)
1 burk (350 g) osötat jordnötssmör (tex green choice)
1 burk (ca 200 g ) marschmallowfluff (finns vid baksakerna)
1 dl hela, saltade jordnötter

Koka upp smör och kondenserad mjölk så det kokar ihop, det tar nån minut. Ta av kastrullen från plattan och rör ner socker och jordnötssmör – rör ihop tills det blir en slät smet. Tillsätt marschmallowfluffet, rör slätt och rör ner lite hela jordnötter för extra krunch. Häll i en form (tex en brödform) som du klätt med bakplåtspapper, och ställ kallt (ute eller i kylen) i två timmar innan du skär upp godiset i lagom bitar.

img_2676
img_2678

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s