Christmas Things

Oooo-kej… Det är julafton i morgon sägs det. Julkänslan är dock NOLL och intet mest pga vädret?!? Liksom 5 grader och bara sådär jämngrått… Inne är det väl lite bättre, granen står på plats och likadant lite vintrigt julpynt, har inte plockat fram en endaste tomte i år för jag har bara inte känt för det. Allt som ska förberedas är förberett, och det känns väldigt, väldigt lugnt – inte för att vi brukar ha det stressigt runt jul annars. Jag tänkte att det kanske finns nån mer än jag som har en stund över ändå, och då vill jag dela med mig med lite av de sista ”juliga” länkarna från veckan som gått:

Jag bara måste börja med den här ingefärsgravade laxen… FAN vad jag vill göra den nu?!? Men jag har ingen salmalax hemma och har resten av maten planerad för jul (inget julbord, blir annat gott), så jag får väl kanske ev. klämma in den längre fram. Kanske som förrätt på nyår??? Lite osäker på vart man hittar salmalax dock? Och exakt vad ÄR salmalax?

dsc_1543-900x558

Julledigheten är väl en av de få gånger jag känner att jag har tid och lust att baka bröd (det där med att låta saker jäsa påfrestar mitt tålamod annars. Ironiskt nog för mig som gravid…). Antingen kan man ju göra ett supergott knäckebröd eller varför inte förbereda frallor som kalljäses över natten till julaftons morgon?

Vill man fortfarande svänga ihop lite godis så testa den här söt-salta kolan med jordnötter, ser väldigt gott och fint ut!

Julen är väl generellt sett faktiskt en mer påfrestande än romantisk tid med tanke på förväntningar, stress och allt annat som ”ska” göras, men lyckas man ändå slappna av lite så finns det ju möjligheter till lite kärlek även nu. Det här är inget recept överhuvudtaget, utan bara ett gäng fantastiska små kärlekshistorier från verkligheten, om man känner att man undrar vart mänskligheten är på väg.

Nu kommer jag avsluta med inte mindre än TRE drinkrecept. Inte för att jag tycker att man behöver dricka direkt över julen, men en varm, hemgjord äggtoddy efter en råkall promenad låter ju ändå både ljuvligt och juligt. Eller så kan man ju göra en riktigt god kopp varm choklad (går ju även göra alkoholfri om man vill)… Men jag måste ändå säga att en julaftons-mimosa ser ut som höjden av lyx en julaftons-brunch!!!

christmas-morning-mimosas-i-howsweeteats-com-3

Får tillägga att julen ÄR barnens högtid, men jag är inte rabiat när det gäller att kunna ta ett glas vin till maten, eller en whiskey när de krupit ner i sängen på kvällen – men här får ju var och en göra sin egen bedömning såklart. I de fall där alkoholen påverkar barnen så är det ju bara NEJ!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s