Gravid vecka 32

Nu är det bara ca 2 månader kvar till beräknad födsel, även om det säkert kommer bli ett par dagar extra om jag ska utgå från mina andra två barn.

När du är gravid i vecka 32 så är ditt barn nästan redo img_5928för din stora debut. Han eller hon ska bara öva, öva och öva, på de kunskaper som barnet behöver utanför livmodern. Det tränas på att svälja, sparka och suga.

Barnet lägger nu på sig mer och mer fett och blir samtidigt mer och mer lik det barn som ska födas om några veckor. I graviditetsvecka 32 är barnet runt 42 centimeter långt mellan huvud och häl och väger ungefär 1,7 kg. Kanske förvånas du över hur stor din mage har blivit? Den kommer att bli ännu större! Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12 cm ovanför din navel. (källa babyhjalp.se)

img_5925Det märks nu att bebismagen når ända upp till revbenen, speciellt när man ska ta på sig skorna eller gå på typ yoga. Det finns helt enkelt inte plats att böja sig fram mer än 90 grader innan bebisen tar emot… Däremot upplever jag inte att det börjar bli ont om plats för bebisen i sig, för den vänder och vrider på sig åt alla möjliga håll hela tiden, även om barnmorskan sist kände huvudet nedåt så har den legat på både korsen och tvären sedan dess.

Min lungkapacitet är nu noll och intet, jag flåsar som om jag gått uppför järabacken bara jag tar en enkel trappa, och blir andfådd bara av att prata och tex äta samtidigt. Det blir lite extra kännbart i och med att näsan är konstant halvtäppt med….

I dag är jag för övrigt på väg upp till Formex för ett gäng möten och för att kolla av trenderna inför de kommande säsongerna, det är typ den enda sån resan vi gör varje år så det känns alltid lite extra kul att komma iväg på den. Med stödstrumpor på och lite extra vatten i väskan tror jag inte det kommer bli några jätteproblem att knata runt på mässan, jag får väl försöka snika mig till en sittplats när jag känner det behövs bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s