Slalompremiär

Nästa vecka, sista januari, ska Oliver på vinter-friluftsdag med skolan, och ett av alternativen de fick välja på var slalom. Han var lite sugen på det, men eftersom han bara stått på ett par slalomskidor en gång när han var typ tre (och Lukas aldrig) så tänkte vi att det kunde vara bra att lära sig ta sig ner, bromsa, sköna och åka lift innan dess.

Med det i åtanke bokade vi hyrskidor till båda barnen och åkte till Knaggebobacken i Mullsjö idag. Jag och maken utan skidor, vilket faktiskt visade sig vara smidigast när man skulle hjälpa barnen!

Vi hade väl vissa farhågor när det gällde speciellt den yngre, med tanke på livligt humör och en viss förmåga att bli väldigt arg när man inte kan direkt, men ta i trä, de var så duktiga och kämpade envist på! Efter fyra, fem gånger i barnbacken började det lossna för dem båda, och bara några åk senare klarade de hela backen, och liften upp, helt själva! Det enda vi fick hjälpa Lukas med lite var att åka undan efter liften längst upp, för där lutade det uppåt. 


Jag är grymt stolt över dem båda och  tyckte själva att det var jätteroligt! Nu kan jag tänka mig, när jag inte är höggravid, att vi kan åka över dagen till Hestra eller Ulricehamn framöver, även fast det nog kommer dröja till nästa vinter. Skulle även väldigt gärna åka på nån skid-weekend längre norrut någon gång, men det blir så vansinnigt dyrt… Jaja, kanske någon gång i alla fall.

Barnen orkade åka  ca två timmar idag, och eftersom vi sprang upp och ner i backen med så är vi rätt trötta hela familjen nu, men det känns också väldigt skönt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s