Svårt beslut

Ok, dagens besök på förlossningen avklarat… Vi kände inte att vi ville vända på den här lille bäsen, om den inte vänder sig själv, så efter en hel del diskussioner med barnmorskorna så kommer vi få ett datum för ett planerat snitt. Jag förstår att barnmorskorna helst ser en vanlig förlossning, och det ÄR ju bäst för alla – OM allt går bra. Men där finns ju alla risker för komplikationer – allt från att barnet fastnar till bristningar och skador till mamman, vilket gör att jag ändå tycker att kejsarsnitt känns bäst. Och ja, jag vet att det finns en massa risker där med, men de känns mer … kontrollerade? Största skräcken där skulle väl vara att de råkar skada nån del eller att man får nån resistent bakteria (hua!), men för bebisens del är jag inte jätteorolig eftersom de nu dessutom inte gör snittet förrän i sista veckan innan BF. Då är barnet färdigvuxet, och det är väldigt små risker att luftvägarna blir påverkade.

Jag har läst på och tänkt igen om allt jag har kunnat hitta (sån e jag) och jag hoppas att jag/vi tagit rätt beslut, men lik förbaskat är det alltid svårt när man inte står med facit i hand. I magen känns det rätt, men troligtvis kommer jag inte sluta vända och vrida på beslutet (inte bebisen) förrän efter jag har hen i min famn helt enkelt. Dessutom är jag fortsatt intresserad av ERA upplevelser av de olika alternativen, så dela gärna med er! 🙂

(Tack till alla som redan gett input, det hjälper en att se saken från olika synvinklar!)

PS, ett stort lycka till för dig som ska ha barn nu i dagarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s