Fira eller inte fira?

Det finns en sak jag börjat fundera (och störa mig) på, och det är att jag är så himla dålig på att fira ordentligt. Födelsedagar, högtider och annat man brukar fira toner jag liksom ner, vilket jag inte direkt funderat närmare på innan, men det är ju så jäkla dumt?

Jag menar, vardag är det ju jämt och visserligen tycker jag att jag åtminstone försöker ta tillvara de dagarna, men det är ju ett stort slöseri att inte fira det som går att fira. Jag känner mig dessutom som en dålig förälder som inte ger mina barn några traditioner, liksom varför?

Ibland, eller kanske ofta, är det för att jag är bekväm, varför gå och titta på en påskeld i fem plusgrader och duggregn? Massa folk och dessutom svinkallt, ungarna är uppe för sent och blir därmed en pest dagen efter, men ändå, de får ju inga traditioner???

IMG_4074

Vardagar och helger firar vi nästan bättre, eller vi hittar snarare på saker då. Här är från när vi var i Gränna och testade glass.

Ta nationaldagen idag tex, just nu hade jag nog stannat hemma med min mjölkstockning ändå (har gått över ont-i-hela-kroppen-fasen och in i nån slags kallsvettningar) men i ärlighetens namn tror jag inte vi hade firat direkt ändå. För övrigt, hur firar man just nationaldagen? Födelsedagar likadant, vi firar ju barnens men är dåliga på att fira våra egna (maken är bättre på att fira mig än jag honom ska tilläggas), jag vet egentligen inte riktigt varför.

Det här är något jag redan nu känner att jag liksom ångrar, att vi inte firar ordentligt och att vi inte ger barnen traditioner, så nu ska jag försöka skärpa mig och FIRA MERA!

Hur gör du, firar ni mycket, inte alls eller nåt där emellan?

IMG_4073

Jag vill ju gärna ge barnen en känsla av att de, vi och en massa andra saker är värda att fira!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s