Årets lilla semester

I måndags kväll kom vi hem från vår minisemester på en vecka, men jag har inte riktigt vare sig hunnit eller orkat skriva om den förrän idag, pga att jag lyckades dra på mig årets Stora Förkylning precis på vägen hem. Men nu så!

De stora pojkarna åkte redan förra söndagen, med mormor och morfar, ner till Legoland IMG_7776där de gick två dagar innan vi anslöt oss på tisdagen. Vi åkte över Göteborg – Fredrikshavn och resan gick över förväntan med Filip måste jag säga. Vi hade honom i bärselen på båten och där somnade han supergott – sova i bilen är däremot inte lika lockande tydligen men det gick ändå. Vi kom fram tisdag kväll och eftersom vi sov på samma hotell som mormor och pojkarna så hade vi lyxen att få lite barnvakt en stund så vi kunde äta lite. Fantastiskt bra familjehotell med stora rum, mängder med grönområden och en bra frukost – dock en ganska dyr och begränsad meny på maten i restaurangen. Trinity hotell i Fredericia, ifall ni behöver bo någonstans när ni går på Legoland.

Tanken att vi skulle komma ner och möta upp var för att mormor och morfar skulle kunna åka vidare mot Frankrike, och att vi skulle kunna gå med pojkarna på Lalandia (där mormor annars tar sig vatten över huvudet. Ha. Ha. Ha…hrm…). Onsdagen tog vi som en mellandag och gick i nåt stort köpcentrum och softade (återkommande tema på grund av det gravt återkommande regnet hela semesterveckan), men på torsdagen blev det Lalandia heeeeeeela dagen.

IMG_4314

Man kan ha det rätt mysigt på ett köpcentrum med!

IMG_4308

IMG_4355

Hade inte med nån kamera där inne, såklart, IMG_7786men lyckades i alla fall få en mobilbild på Filip som över alla förväntningar hade det riktigt bra där inne, trots en grymt hög ljudvolym och tryckande värme (har aldrig sett det pärlas i ansiktet på en bebis innan, men det gjorde det på Filip innan vi fick ner honom i vattnet). Han tyckte till och med att det var jättespännande med vattnet och var fantastiskt söt!

Oliver och Lukas hade det hur kul som helst och hade nog kunnat spendera en vecka bara där tror jag!

På fredagen begav vi oss in i Tyskland eftersom vi tänkt åka den vägen (Rödby/Puttgarten) på vägen hem, med ett stop i Kiel där det återigen blev ett gigantiskt köpcentrum i det totala hällregnet… Men det var rätt trevligt det med, pojkarna köpte lite leksaker och vi lite kläder, och Filip var snäll och go (alternativt sov) mest hela tiden. Helt sjukt, hade aldrig vågat hoppas att det skulle gå så bra med honom. På eftermiddagen åkte vi till ett Gasthaus utanför Lübeck, det som däremot åkte med var nån slags matförgiftning som jag gissningsvis fick av en glass på vägen hem till Gasthauset vi bodde på, för den natten hade jag sjukt ont i magen, mådde illa och hade ont i hela kroppen, inget vidare måste jag säga men jag är sååå glad att det bara drabbade mig!

IMG_4321

Alla pojkarna samlade igen!

I lördags var det då dags att fylla på lite i vinförråden hemma, så då blev det en tur till Citti i Lübeck (återigen ösregn, så det var inte så mycket att välja på). Lite god rom till mig, lite gin till maken och så en del vin fick hoppa med på resan hem.

IMG_4446

Ja, en Toblerone fick följa med hem också. 

I söndags var det ju Lukas födelsedag, vi hade firat honom redan innan vi åkte, men nåt kul ville vi ju göra så vi överraskade med att åka till Hansa-Park (nöjespark). Barnen blev superglada, vi hade sagt att vi skulle åka till ett apotek och köpa nässpray till Lukas som var förkyld, och väldigt överraskade – extra roligt!

IMG_4434

Min stora, fina pojk!

IMG_4361

Vädret var väl, tja, sisådär, med regn på förmiddagen, men det var åtminstone nästan inget folk så vi kunde åka allt vi ville, så mycket vi ville. Filip sov nästan 4 timmar i bärselen (Ergo 360), har aldrig fått så mycket användning av en bärsele som den här semestern! Kan varmt rekommendera den om ni behöver en sele.

IMG_4440

Den här blev en favorit!

IMG_4411
IMG_4395
IMG_4369Höghöjdsbanan är också väldigt, väldigt uppskattad, den tar säkert en timme att ta sig runt på för Lukas, kanske 45 minuter för Oliver. Förra året var det jag som gick där, men nu satt jag med Filip i selen (han sov) nedanför och väntade i år.

IMG_4389
IMG_4385
IMG_4414

Så, i måndags åkte vi hem, och det var väl ända dagen det blev lite gnälligt med Filip, men det var ju också den längsta res-dagen. Klart det har blivit extra pauser för blöjbyten och för att sträcka på sig, men han har suttit mellan de stora pojkarna i baksätet och de har både matat och roat honom så det har gått superbra på det stora hela.

Nu får vi nog snart börja planera för nästa sommar, när vi förhoppningsvis kan få till en ”riktig” semester! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s