Början på något nytt?

Jag har naturligtvis inte kunnat släppa tanken på att det vore riktigt roligt att få skriva en egen bok. Faktum är att ju mer jag tänker på det desto mer kan jag känna att jag riktigt längtar efter att få göra just något sånt. Att skriva här i bloggen tycker jag är så himla kul, ofta hjälper det mig att få ordning på mina egna tankar och sedan är det något befriande, eller vad man ska säga, att få skriva ur sig det. Jag kan inte riktigt själv förklara varför det är så mycket mer tillfredsställande att skriva om mitt liv ”öppet” på en blogg än i tex en dagbok, men trots att jag får sålla vad jag skriver om så ger det ändå mer att ha möjlighet att få kommentarer och feedback på det jag får ner på bloggen.

Självklart har jag börjat göra det man gör först när man ska ge sig i kast med något helt nytt – jag har googlat 🙂 Mina nyvunna insikter har sagt mig att dels författare ofta verkar vara tämligen otekniska (baserat på den info om hjälpmedel och skrivprogram jag hittat), att ungefär alla nybörjartips säger samma sak, och till slut att det faktiskt inte verkar vara ”så himla svårt”.

Det sista skriver jag INTE för att förringa någon form av författarinsats, jag fattar självklart att det är apsvårt att få ihop storyn, att komma på saker att skriva, att komma över skrivkramp med mera, men det jag menar är snarare att jag inte hittar något som vare sig avskräcker mig eller som hindrar mig från att börja själv. Faktum är att när jag nu funderat lite på det här så är det inte brist på uppslag som hindrar mig, utan snarare att det finns så sjukt mycket jag skulle vilja skriva om. Med det sagt så har jag faktiskt redan kommit på en genre, en huvudstory, en huvudkaraktär och lite annat som jag kände låg mig lite extra varmt om hjärtat. Efter alla tusentals böcker jag läst så vet jag ju själv vad JAG vill läsa för slags bok och det måste ju ändå vara det jag får utgå ifrån.

Efter det här inlägget förstår ni säkert att det kommer bli en MASSA boksnack här i bloggen framöver, men jag har ju liksom betat mig igenom både träning, recept och barn så nu får jag väl snöa in på något annat, hahaha…. Men skämt åsido så kommer såklart allt det andra också finnas med, men som vanligt är det det som ligger on top of my mind som kommer synas mycket här. Vore kul om ni ville hänga med även på det här?

Avslutningsvis – jag tar GÄRNA emot alla tips, idéer och tankar ni kan tänkas ha, för här är jag verkligen nybörjare!

4 reaktioner på ”Början på något nytt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s