Att skriva eller inte skriva

Igår hade jag väl en dag av lite svajig karaktär, men den slutade bra – maken och jag delade en flaska vin över lite goda ostar och kallskuret och pratade en lång stund, precis det som behövdes kände jag!

En av de sakerna vi pratade om lite kort var att jag skulle tycka att det vore vansinnigt roligt att skriva en bok. Ja, ingen biografi (hahaha) eller så utan en skönlitterär bok av något slag. Jag har sedan jag var lite slukat böcker i parti och minut och har åtminstone en känsla av vilken typ av böcker jag själv gillar, dessutom tror jag faktiskt att jag skulle kunna skriva den ganska bra – rent språkmässigt. Däremot finns det ju en massa saker jag inte kan när det kommer till att skriva en bok, hur lägger man bäst upp strukturen, hur håller man ihop storyn, HUR ska man kunna bestämma sig för en och samma story och en massa andra frågor.

maple-leaf-638022_1920.jpg

Shit, tänk vilken känsla OM man skulle få publicera en bok på riktigt. 

Men vad tror ni, ni läser ju ändå det jag skriver här – även om språket i min blogg såklart blir mer av ett talspråk (och ibland ganska splittrat när barn och verklighet kommer mellan), tror ni att det skulle kunna bli nåt vettigt? Förstår ju att det är stor skillnad mot en blogg såklart, det beror ju på hur boken BLIR, men är jag helt ute och cyklar eller skulle jag faktiskt kunna i små ministeg börja fundera lite närmare på det här?

På något sätt känns det lite… jag vet inte, pinsamt? Att någon skulle läsa saker jag har hittat på liksom, på något sätt känns det mer utlämnande än att skriva om personliga saker på bloggen, jättekonstigt. Nåväl, vore kul att höra vad ni tänker, jag vet i alla fall att jag kommer fundera vidare på det här ett tag framöver.

7 reaktioner på ”Att skriva eller inte skriva

 1. Jag tycker du ska fundera närmare på det och fundera ut exakt vad det är du vill skriva om. Och sedan ta det därifrån. Kanske någon till dig känner någon som har publicerat en bok som du kan prata med och få tips och råd. Eller försök få kontakt med någon på egen hand. Jag tror det kan vara väldigt drivande och en bra start.

  Gilla

  • Ja jag känner själv att jag nog måste börja med att välja ungefär vad jag vill skriva om, bara det är svårt nog 🙂 Tyvärr känner jag ingen som publicerat en bok, men jag tänker att det kanske går att hitta en del info på nätet. Fördelen med att satsa på att skriva en bok är ju att det inte ”kostar” något förutom tid till en början.

   Tack så mycket för input!

   Gillad av 1 person

 2. Skrivarcommunityn på nätet är jättestor, där kommer du hitta massvis med inspiration och tips. Jag kan även rekommendera Tidningen Skriva som finns att hitta lite överallt. Det kommer säkert gå jättebra, när man väl kommer igång hittar man stoff till historier överallt så som du är inne på kan det snarare bli svårt att sålla och bestämma sig för en riktning!

  Gilla

 3. Halloj!
  Mitt bästa tips när det kommer till allt som rör skrivande är att skriva kortnoveller. En sida ungefär. Om olika teman med olika berättarperspektiv. Ibland med dialog, ibland utan. Dels är det bra skrivövningar som kan gå relativt fort att få till. Dels ger det inspiration att skriva. Hos mig föds nya berättelser när jag skriver. Så ibland blir en novell upphov till nästa etc.
  En kortnovell hinner man inte tröttna på för den är så … kort … hehe.
  En regel jag har rörande mina egna ”kortisar” är att jag måste skriva klart. Även om det känns dåligt inledningsvis. Inte ge upp således.
  Blir du nöjd med en novell kan du be någon läsa och på det viset även öva dig i att våga låta andra ta del av dina hittepå-berättelser.
  Jag gillar kortnoveller som du märker haha =)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s