Undrar vad som händer härnäst?

Wow, två kvällar i rad nu har jag fått till ett sånt himla gott flyt i mitt skrivande, inte för att det varit några långa stunder men ändå ungefär en timme effektiv skrivtid vardera kvällen. Det blir på kvällen, efter alla barnen lagt sig, så det är lite av en tävling mot klockan att hinna/orka skriva något innan jag blir alltför trött.

Upplevde för första gången idag att det blev sådär himla spännande att jag själv nästan har suttit och hållit andan medans jag skrivit. Jag har inte egentligen riktigt haft en jätteklar tanke i förväg på hur just den här händelsen skulle te sig och nu när jag skrev så var det som om historien liksom berättade sig själv. Det var spännande att se vad som hände och varje mening som växte fram var lite av en överraskning, jag vet inte hur jag ska kunna förklara det riktigt men det var otroligt roligt att skriva i alla fall!

I texten jag skrivit nu är det mycket som kommer behöva fyllas ut och förklaras, men jag har faktiskt redan lyckats få ihop 9% av målet jag har satt upp på 80 000 ord – inte taget HELT ur luften för det verkar vara ett ganska vanligt mål, men samtidigt inget som jag känner att jag behöver förhålla mig strikt till. En riktlinje helt enkelt, för att få en uppfattning om hur mycket man behöver skriva för att få ihop en bok.

Liten hint om vad som händer 😉 Bild lånad från expressen. 

Nu känner jag mig däremot för trött för att fortsätta, trots att det är så spännande, så nu får min karaktär försöka hålla sig vid liv tills nästa gång jag hinner skriva. Jag har ju jobbat den tid jag ska den här veckan så resten är jag föräldraledig, vi får väl se om jag kan få en stund till att skriva när Filip sover, men Oliver är ju fortfarande hemma sjuk med så det är nog inte så troligt… God natt på er!

2 reaktioner på ”Undrar vad som händer härnäst?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s