Filip 8 månader

Idag är den här fantastiska, goa och väldigt roliga bebisen 8 hela månader! Den senaste månaden har det hänt ganska mycket och den har känts ovanligt lång. Nu kan han tex sitta själv, hur stadigt som helst på de flesta underlag och om andan faller på så kan han ta sig ner på mage utan att slå sig med.

IMG_5717

Allt stoppas i munnen, med rikliga mängder dregel som följd. 

Vokabuläret har ändrats med, nu är det mängder med Ma-ma-ma, da-da-da och ba-ba-ba även om pruttljuden fortfarande är oroväckande roliga att göra – helst när man äter så det sprutar mat ÖVERALLT… Han pratar gärna och kan skälla på oss med om han är missnöjd.

IMG_5737

Ba-ba-ba!

Han äter det mesta som bjuds även om jag inte riktigt känner att måltiderna är stora nog att vara just huvudmåltider än, så det blir en sisådär 3-4 flaskor ersättning per dygn med för att säkra upp att han får i sig det han behöver.

IMG_5719.JPG

De där små händerna blir allt bättre på småpill och pincettgreppet är inte långt borta. 

I och med att han är yngst så får han ju liksom hänga med på allt som måste göras, oavsett om det är handling (man hinner en snabb runda, eller en halv storhandling…), de stora pojkarnas träning eller en runda på stan. Han är med på det mesta, det enda han inte är så förtjust i är att åka bil men jag hoppas att det ändras när vi byter till nästa bilstol – har ett vagt minne att det var så med de andra pojkarna.

IMG_5743

8270 g och 72 cm, följer sin kurva helt perfekt!

Han har ju sina två tänder nere och nu kan jag även se de två framtänderna där uppe skymta under ett svullet tandkött. Periodvis har det varit himla gnälligt, men just nu har han en makalöst trevlig vecka känns det som.

IMG_5727

Ni som följer mig på instagram såg att han häromdagen började åla sig framåt, han har ju varit rätt nöjd med att vara där han blivit placerad så det har varit väldigt smidigt, men nu börjar frustrationen komma över att han inte kommer dit han vill – och då kommer ju även försöken att göra något åt det.

Grattis på din 8-månaders dag, lilla charmtroll!

IMG_5745

Mycket roliga miner blir det, speciellt när man ska prata när mamma fotar!

IMG_5729

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s