Ingen rök utan eld

I dag när det var dags att hämta Lukas i skolan så var det riktigt skitväder, så jag och Filip tog bilen bort. Det tar ca fem minuter till skolan, sen väntade vi på honom där i tio minuter till innan vi åkte hem igen – och möttes av det här!?

Jag fick sån panik, det rök överallt och en ambulans samt fyra stora brandbilar stod på gatan, grannarnas uppfart och vår uppfart. Sa till Lukas att sitta kvar i bilen med Filip och sprang ut bilen för att se vart det brann, var helt säker på att det var hos oss för all rök var typ där och jag funderade halvt hysteriskt på vad det var som börjat brinna? Kom lite närmare och insåg att det var hos närmsta grannen, precis mot vår tomt det brann…

Blev först sjukt lättad men sen blev man ju jätteorolig för dem, de har två barn och allt! Vi körde runt kvarteret så jag kunde ställa bilen utmed vår gata och så tog jag Filip och Lukas och gick mot vårt hus. Så såg jag grannen och en av hennes döttrar så vi gick fram och undrade hur det gick och om vi kunde göra något. Tydligen skulle de elda i sin kamin för att kunna täta några sprickor i murbruket och när han har varit ute för att blanda murbruk såg han att det vällde rök ur nederkanten på taket så han ringde brandkåren direkt. Det var ingen soteld och alla gällande regler var uppfyllda så exakt varför det började brinna i taket visste ingen. Nu är i alla fall allt släckt och som tur är verkar det vara bara taket som är skadat, och bara lite brandrök inomhus. Men så sjukt läskigt! Oliver såg ju brandbilarna när han kom hem från skolan, så vi har varit lite smått chockade allihop nu på eftermiddagen.

2 reaktioner på ”Ingen rök utan eld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s