Sova sked

Nu har den där härliga grejen börjat som nästan var hela anledningen till att vi skaffade ett barn till*, nämligen att jag fått en liten sov-kamrat. Det låter kanske lite mysko, men låt mig förklara:

Vid ungefär 05:30 vaknar den lilla mannen till. Han är inte ledsen och gör inte så mycket väsen av sig, men man hör ändå att han är vaken (spjälsängen står i fotändan av vår säng). Då får man pallra sig upp och göra en flaska ersättning (<– inte anledningen till att man skaffar barn) och sen lyfter man över honom så han ligger precis bredvid mig i sängen och äter. Men nu, nu kommer det mysigaste, det som gör att det ändå känns ok att kliva upp vid den tiden, nu lägger han sig på min arm, med huvudet tätt mot min hals. Det är så mysigt så jag bara blir tokig! Sen kan det ju ta mellan 5 och 55 minuter av vridande, babblande och allmänt ”knö” innan han somnar, och då vågar man ju inte somna själv (så han kryper iväg och ramlar ner ur sängen, hua), men den känslan när han ändå gör det, precis tätt intill… Sen sover vi oftast vidare till ungefär 7:30 ** vilket ju är jättebra!

Annars är han ju inte riktigt i den fasen att man bara kan sitta och gosa med honom oftast än, han är vill ju så mycket hela tiden så det är väldigt korta stunder han sitter still i mitt knä, men jag hoppas det kommer!

IMG_6328.jpg

*Ja, lite ironi här, men inte bara.
**Nej inte idag, såklart, då knödde han runt en timme och sov sen i hela FEM minuter innan han var redo att kliva upp… GÄSP!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s