Torsdagstips

Aah, tre dagar på jobbet och gud vad jag längtade hem till familjen nu! Idag är Lukas tillbaka på skolan, han har varit förkyld och haft lite feber i veckan. Annars tycker jag att vi, efter min jobbiga sommar, faktisk varit hyfsat förskonade från sjukdom i vinter. Den här torsdagen började dessvärre i totalt kaos, men efter en lång dag med massor av diskussioner och en hel del research om psykologi i familjer så känns det till slut ganska bra nu. Men för att släppa det och gå över till något helt annat så vill jag ge två tips inför helgen :

Younger

Det är väl ingen som direkt missat denna serien som handlar om en 40-årig kvinna som måste låtsats vara 26 för att få jobb, men serien är mysig och precis lagom för att slänga på ett avsnitt om man har 20 minuter över. Finns tex på TV4 play.

aov8rzjd_xk-market_maxres

Lufta vin med en visp

Det här tipset plockade jag upp från radion nån pexels-photo-391213gång när en sommelier pratade. Hon berättade om ett knep för att få lite enklare och billigare viner snabbt bli bättre genom att tämligen aggressivt lufta dem. Hon slängde ner sitt vin i en blender i 30 sekunder, men vi har gjort konceptet ännu smidigare här hemma… Vi tar nämligen en sån där liten mjölkvisp som är batteridriven, sjukt smidigt. Gör så här, om du tex har ett boxvin (min favvo är ”more zin”), häll upp i ett glas och kör med vispen ca 20 sekunder tills det skummar ordentligt. Stäng av vispen och bubblorna försvinner nästan omedelbart, men jämför du nu med ett ovispat vin så är det rätt stor skillnad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s