Vardagslistan

Japp, det cirkulerar en lista på bloggarna nu. Och kan jag hålla mig undan? Nä, lika lite som man kunde hålla sig undan alla ”personlighetstester” i Veckorevyn när man var tonåring…

Något jag värderar högt i min vardag:

Vardag är väldigt mycket trevligare när man inte jobbar 100%, ska jag väl börja med att säga. Det jag gillar mest med mina vardagar nu – och då menar jag väl främst de dagar jag är hemma med barnen – är de små stunderna man kan få till ibland med barnen. En omgång poker (favoriten här hemma just nu), lite fika och prat och små mysstunder man kan tjuva till sig. Med Filip här hemma på morgonen är just morgonen mysigast, jag dricker kaffe och han äter lite grekisk yoghurt med mangopuré – ja ok, jag kanske också norpar nån sked för det är så himla gott, vi tittar på nyhetsmorgon och planerar dagen.

Det här äter jag till frukost:

Jag äter inte frukost sedan i november någon gång, jag kör på periodisk fasta där jag äter mellan 12 och 20, fast är jag hemma blir det ibland liiite tidigare. Men ibland tar jag ju frukosten som lunch, så att säga, och då blir det oftast mackor och kaffe.

När går jag och lägger mig:

Oftast lägger jag mig runt 22 för att orka med. Beroende på om det är tandlossning eller förkylning så blir det ju några mindre uppvak på natten för att klappa om Filip som sedan äter en flaska ersättning runt 06.

Saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:

Eh, är jag hemma så tycker jag att just vardagliga saker är det enda jag gör, man tvättar, diskar och städar i en evighetsloop. Gäller det lite mer annorlunda saker så gör jag dem när andan faller på, som tex när vi gjorde i ordning tvättstugan. Men åh, förresten, nu kom jag på en sak som är SÅ jobbig och tråkig och det är att torka av luckorna och kaklet i köket från alla fingeravtryck och skvätt. Ser dem varje dag och suckar högt inombords men kommer inte riktigt dit.

Det här äter jag till lunch:

Som jag sa, ibland blir det frukost till lunch, eller kanske lite rester från gårdagen. Är jag på jobbet äter jag oftast lunch ute, då passar jag alltid på att ta fisk eftersom jag är dålig på att få in det till vardags hemma. Ibland tryter dock fantasin och då kan det bli som idag, när jag lekte student och åt en färdigpizza till lunch…

När går jag upp:

Runt sju – halv åtta, skulle jag säga. Maken åker till jobbet lite efter sju och barnen går till skolan tillsammans vid kvart i åtta, så jag går upp när Filip vaknat, eller när maken går om Filip vaknat tidigare och varit med honom först.

Jag går till jobbet:

I samma sekund som jag vaknar 😉 Men jobbar jag åker jag vid halv åtta.

En vanlig vardagsmiddag:

Åh, säg det. Det blir lite blandat, men oftast mindre halvfabrikat nu när nån av oss är hemma. Enkla rätter dock, som antingen går att förbereda när Filip sover på förmiddagen eller som går snabbt att göra på eftermiddagen. Pannkakor är det vi faller tillbaka på när idéerna tryter, det är dessutom allas favorit.

Vad jag gör på vardagskvällar:

Haha, kvällar och eftermiddag försvinner ju till barnen, det är läxor, aktiviteter, matlagning och allmänt pysslande om dem. Lukas och Filip lägger sig runt åtta och då sitter Oliver en stund och kollar youtube. När han lagt sig vid nio så har vi eventuellt ork att kolla en stund på en serie, och typ grymta lite åt varandra… Gud vad jag längtar till ljusare kvällar när man vill och orkar göra mer!

Har jag söndagsångest:

Nej inte nu när jag jobbar halvtid, nu känns det inte på samma sätt som om veckorna bara rullar förbi utan paus, nu blir ju hemmadagarna fler än jobbdagarna och det är så skönt! Men jobbdagarna ger ju också energi så man orkar VARA på vardagarna.

Vardagslistan är komplett och nu ska jag ta och förbereda kvällens middag, det kommer bli kamben som får gå i ugnen ett tag för att sedan få lite färg på grillen innan servering. Tror jag ska köpa pizzabröd och grilla med, det är sååå gott. Till helgen väntar bio med barnen (Coco) och förhoppningsvis tar vi oss ut och grillar på söndag, det längtar hela familjen efter så håll tummarna!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s