50% + 50% = 120%

Nu har jag jobbat i två dagar (för den som missat det så kommer jag och maken jobba 50% vardera resten av året innan Filip ska börja dagis 2019). Det alla såklart fråga på jobbet är ”hur känns det”, och jag tycker det känns väldigt bra! Men eftersom det är livsfarligt att säga att det känns bra att vara på jobbet när barnen är hemma pga att man gärna vill misstolka det som att man inte VILL vara med barnen då, så tänkte jag utveckla det hela lite.

Det är skönt att få äta i fred, att få kissa utan att nån står utanför (om man har tur) och frågar 1000 saker. Att vara på jobbet är att få låta hjärnan defragmentera sig, här hinner jag i en helt annan utsträckning tänka klart och göra klart det jag håller på med – även fast man har femtielva bollar i luften samtidigt. Här hinner jag samla energi, kraft och lust till att vara en väldigt mycket bättre förälder hemma! Jag behöver inte ha ensamt ansvar för det dagliga hushållsarbetet och jag behöver heller inte missa långa bitar av Filips utveckling, som ju går så fort nu! 2-3 dagar i veckan klarar jag att vara borta från honom (och de stora barnen, men det är ju på ett annat sätt). När jag kommer hem efter jobbet längtar jag efter barnen och orkar på ett helt annat sätt ge dem mer uppmärksamhet. I love it! I en perfekt värld hade vi haft det så här till barnen blev stora, men jag är så himla glad över att vi åtminstone kommer kunna göra så här nu när Filip är liten – vi har ju gjort likadant med de andra barnen. Sen är ju det här vår sista föräldraledighet med, så vi har ju ansträngt oss för att dra ut på den så mycket vi bara kan, och verkligen njuta! Faktum är ju att på jobbet blir man mer fokuserad eftersom man har mindre tid här, och hemma blir man mer närvarande av precis samma anledning.

Suddig mobilbild, men den här lilla killen har till slut fattat mod till sig och börjat ställa sig mot saker själv, innan har han bara stått om vi ställt honom någonstans. Men han är vääääldigt försiktig av sig, lite läskigt är det minsann 😉 Skönt det, tycker vi föräldrar!

Som bonus är det härligt att få lite bilder och rapporter hemifrån på det som händer med, då känns inte familjen så långt bort – vilken lyx det är ändå för dagens föräldrar. Bara att fota och skicka med mobil, så självklart och enkelt, och det gör att man får den där bra längtan (inte stress och dåligt samvete/ångest) efter att komma hem!

Dagens mobilbild från maken, hur nöjd får man vara när man får rota i min baklåda va?

Nu har Lukas fått vara hemma måndag – tisdag den här veckan med, för han har haft feber, men i morgon räknar vi med att han kan gå till skolan igen (efter en feberfri dag) så då blir det lite lugnare förmiddagar hemma igen.

Ok, som ni förstår så gillar jag vår lösning och är väldigt entusiastisk över den. Har du/ni MÖJLIGHET att lägga upp föräldraledigheten så här så ger jag mina varma rekommendationer, även om det såklart passar med olika lösningar för olika personer. Vad är ditt bästa tips för att få en riktigt bra föräldraledighet?

2 reaktioner på ”50% + 50% = 120%

  1. Jag har ett kompispar som har gjort precis som ni och valt jobba 50% var. Jag tycker det känns som en väldigt bra lösning. Själv väntar jag mitt första barn just nu och blir inspirerad av att få höra olika sätt att lägga upp föräldraledigheten 🙂 Alla får hitta det som passar perfekt för just dom! Undrar hur vi kommer göra.. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s