Grillade spareribs

På sommaren kan man ju lätt nästan tröttna på att grilla efter ett tag, men nu så här på vintern så tycker jag att man njuter av det extra mycket när det väl blir gjort! En av mina absoluta favoriter är att grilla spareribs eller kamben, på sommaren kan man köra dem länge på indirekt värme på grillen, men nu på vintern så gör jag dem först klara i ugnen och sedan glaserar man och bränner på dem lite på grillen, för den rätta ytan. Supergott! Jag är personligen inget fan av att koka revbenen innan, jag tycker de blir bättre i ugnen för jag vill fortfarande ha dem lite tuggiga. Det här är ju knappt ett recept, men här kommer mina tips:

IMG_6627

Grillade spareribs, perfekt för vintern

1 rejäl sida spareribs, eller ett par sidor kamben
Grillolja
Tigersås (om man gillar chili)
Valfria grillkryddor
Barbecuesås
Chilisås med vitlök

Pensla på en blandning av grillolja och tigersås runtom revbenen. Krydda med vad du känner för just idag, kanske är det ingefära och vitlök, kanske grillkrydda, kanske chili och salt. Lägg dem på en plåt och täck med grillfolie. Sätt in dem mitt i ugnen på ca 140 grader i 2-2½ timme – kör du dem längre blir de för färdiga och börjar lossna från benen.

IMG_6614

Går ju såklart göra egen BBQ-sås, eller välja nån annan sort, att blanda de här två är min favorit och går himla snabbt. 

När de är nästan klara så tänder du grillen och ser till att du har en bra grillbädd. Pensla på en blandning av barbecuesås och chilisås, eller vad du nu känner för. Lägg revbenen direkt över kolen och låt det få en god, lite ”bränd” yta. Dela och servera!

IMG_6625

Förslag på tillbehör:

Majskolvar
Grillat pizzabröd (vi köper deg på lokala pizzerian)
Coleslaw
Inlagd rödlök

Barnen tycker det är jobbigt att gnaga på revben (<—what!) och därmed grillar vi lite goda korvar där vi lindat lite av pizzadegen som pinnbröd runt om istället. Alla nöjda!

IMG_6628IMG_6620

2 reaktioner på ”Grillade spareribs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s