Vegetariska proteinkällor

Jag kan nog ha skrivit lite om detta innan, men vad svårt det är att gå över till mer vegetarisk mat? Som så många andra skulle jag vilja äta mindre kött, jag är helt enkelt lite trött på allt kött vi konsumerar. Hade det nu bara varit mig själv det hade gällt så hade det varit hur enkelt som helst för jag gillar de flesta alternativ, men det är lite värre att hitta bra proteinkällor till barnen (som de gillar alltså). De älskar grönsaker, det är inga problem, men bönor/kikärtor gillar de inte, linser gillar bara Oliver, halloumi likaså, tofu testade vi i helgen och det gillade INGEN, falafel gillar bara jag och Oliver… Det enda alla gillar är pulled oumph, men det är himla dyrt så det funkar inte till vardags.

Har försökt göra eller köpa grönsaks”biffar” men det äts så himla lite av att jag tröttnat på att lägga energi på det. Å andra sidan är de ju inga stora köttätare heller, om det inte gäller typ korv (köper oftast kycklingkorv) för då gnälls det över att det är seeegt kött (oavsett kött, ska tilläggas).

IMG_7370

Hade det inte varit för att tofun inte var nåt vidare så var helgens grillning HELT perfekt enligt mig: grillad pakshoi, grillad zuccini, tomat och avokadosalsa, baba ganoush och så ett gott bröd. All man kan önska sig – förutom att det saknas proteiner då.. fan. 

Alla gillar fisk utom maken som kan sträcka sig till vita fiskfiléer, men fryst torsk är rätt osexigt och färsk fisk ganska dyrt…

Jag letar vidare, men det är inte lätt och man tröttnar på att experimentera när det inte gillas av barnen, det är ändå lite meckigt att kladda ihop egna vego-grejor.

Hur gör ni? Har du bra tips på vego som är populärt hos barnen, utan bönor/kikärtor/linser?

Jag har ett tips förresten, som jag börjat använda nyligen, det är linspasta! Vi har annars aldrig vanlig ”vit” pasta hemma eftersom jag får ont i magen av det, men med linspasta tror barnen att de äter vanlig pasta men får i sig en massa protein, sjukt bra snabbmat!

Förresten, när jag var i toppform för några år sedan så hade man ju stenkoll på hur mycket proteiner man helst ska få i sig (2-3g per kilo kroppsvikt), men även då när man mest åt kött, proteinpulver och kvarg var det få dagar jag kom upp i målet. Nu för tiden äter jag ”alldeles vanligt” och reflekterar mest över hur omöjligt det är att äta optimerat (för styrketräning och kroppsformer), men kvar finns ändå en kunskap i om att det är viktigt med proteiner, därför jag är lite enveten med ungarna och inte serverar bara typ kolhydrater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s