Minipizza med plock

En kväll i veckan var i själva hemma med Filip, jag och maken. Ingen av oss hade lust att göra nån direkt mat i värmen, men äta bör man ju ändå. Lösningen blev små inbakade personliga pizzor, ihop med lite parma- och salamichips och en enkel sallad. Var och en gör sin egen pizza efter smak, jag gillar min bäst ”vit”, dvs utan tomatsås, men här gör du som du vill! Pizzadeg kan man ju göra själv, men orka det – jag köper deg på pizzerian här hemma (15 kr / deg, blir två små inbakade pizzor). Lycka till!

IMG_7603

Minipizza, 1-2 personer

1 pizzadeg delad i 2
1 mozzarella
vitlök
flingsalt
örtkrydda
ev. tomatsås eller tacosås
fyll på med vad du vill, skinka, bacon, mögelost eller vad du känner för.

Ta pizzadegen och dra ut den till två rundlar. Lägg ”lagom” med mozzarella på ena halva (lite mindre än hälften typ), lägg på valfri krydda och tillbehör och förslut den som en liten calzone. Baka i ugn på pizzasten (250 grader) eller på grillen, till den fått fin färg och känns färdig. Jag passade på att göra parma- och salamichips under tiden, på en plåt under pizzastenen, i ca 8-10 minuter. Lägg dem bara en och en på plåtpapper så de inte ligger på varandra.

IMG_7601

IMG_7605

Enkelt och supergott, perfekt en varm sommarkväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s