Semester 2018 – bilresan till Kroatien

Först en statusrapport, Filip har blivit av med sitt dropp och börjat äta lite smått själv, så i morgon beräknas vi få åka hem! Ska bli så skönt att slippa sjukhus… Men här kommer första delen om vår semester, innan det så att säga sket sig.

Dag 1 – bilresa från Jönköping till Braunschweig i Tyskland (10 h beräknad bilresa).

IMG_7654

Är en sån häftig känsla att åka mitt i en ljus sommarnatt, man känner sig nästan ensam i världen, på ett bra sätt. 

Vi åker redan 03 med förhoppningen att i alla fall Filip ska kunna sova en bit av vägen – helt i onödan på ett sätt, för varken han eller någon av de stora pojkarna sover nåt, men vi kommer i alla fall ganska fort neråt till Danmark (tar alltid färjorna över, tycker det är mycket trevligare än bron). Vi behöver inte stanna och pausa så mycket som vi befarat, Filip sitter i mitten där bak och antingen har han en storebror på varsin sida eller så sitter en av oss där bak med honom. Framför honom rullar Babblarna på i-paden (så sjukt bra det har varit att ha det). De stora pojkarna lyssnar på Bookbeat – också en STOR höjdare! Man kan ladda ner böcker och sedan stänga av mobiltrafiken så man är i offline-läge och då kan alla lyssna samtidigt. Babblarna och ljudböcker gjorde resan SJUKT mycket enklare/skönare!

Vi kommer ner till Tyskland rätt snabbt och GPS’en visar att vi beräknas komma fram redan runt 12 till Gasthauset. Av erfarenhet vet jag att en del Gasthaus inte öppnar förrän framåt 17-18, så vi bestämmer oss för att gå runt i Lübeck en sväng. Sen är det ju det där med Tyskland att ALLT är stängt söndagar? Köpcentrum, mataffärer, vanliga affärer… allt utom caféer och restauranger som tur är. Vi strosade i alla fall runt en stund och snubblade sedan över någon slags anrikt och gammaldags marsipancafé (med egen tillverkning, dock oklart om det var i samma hus). Väldigt fint och kändes otroligt lyxigt, även om priserna inte var lyxiga på något sätt – en STOR bit oerhört fin tårta kostade 35 kronor typ, extra roligt när det inte kostar skjortan!

IMG_7656IMG_7663IMG_7671IMG_7673

IMG_7677

Lycklig över att upptäcka att hela borgen i fönstret bakom var gjord i marsipan!

IMG_7680

Så mycket häftiga byggnader i Tyskland. Måste bara motstå nån slags inbyggd impuls att tvätta dem?

Även efter vårt besök i Lübeck var det lite väl mycket tid kvar, så jag googlade lite för att se om jag kunde hitta något öppet köpcentrum – vilket jag gjorde i Hamburg. Vi bestämde oss för att köra förbi där på vägen mot hotellet, men det visade sig vara ett stort misstag. När vi till slut kom fram dit var det ändå stängt (tack google…) och det var sinnessjukt mycket trafik? GPS’en varnade för att det var avstängda vägar pga ”ett evenemang” och typ hela j***a tyskland var inne i Hamburg och skulle ut därifrån samtidigt som vi? Alltså vart sjutton skulle alla? Klockan tickade på och även utanför Hamburg var det köer och vägarbeten, så vi var inte framme på vårt Gasthaus Seela förrän kl 19 och då var ALLA sjukt trötta på att sitta i bilen! Gissa hur härligt det då är att sätta sig i en restaurang och få varsin iskall veteöl…. Ja jo, det hade ju varit toppen om inte en av oss hela tiden var tvungen att springa runt med Filip, efter en hel dag (med pauser såklart) kunde vi inte med att försöka få honom att sitta still längre, så det var bara att gilla läget.

Dag 2,  vidare till Irschenberg, södra Tyskland (6 h beräknad bilresa)

Dagen därpå flöt på otroligt mycket bättre, tur det eftersom vi fick en ganska sen och trög start, det enda som direkt hände var att vi lyckades pricka in någon slags bayersk grill- och musikkväll på dagens gasthaus. Sånt är så himla kul och det är en av de bästa sakerna med att bila! God mat till bra pris och en riktigt kul upplevelse!

IMG_7686

IMG_7688

Så himla gott det är att sätta sig och äta gott och ta en öl efter en dag i bilen. 

IMG_7690IMG_7697

IMG_7699

Som bonus fick vi se solnedgången i de fantastiska omgivningarna!

IMG_7703

ÄLSKAR husen runt alperna ( i alla länder de går igenom). 

IMG_7706

Springer av sig!

IMG_7714IMG_7720IMG_7724

Dag 3, vidare till vårt semesterhus i Viskovo i Kroatien (6 h beräknad bilresa)

Tredje och sista dagen gick även den snabbt, och ta i trä men Filip har nog lärt sig sova bättre i bilen för nu sov han igenom både Österrike och nästan hela Slovenien! Så skönt och vi hann ta en pizza vid strandpromenaden i Opatija innan vi anlände till vårt hus i Viskovo (förort till Rijeka).  Det är alltid en fantastisk känsla att vara framme efter en lång bilresa! Mer om vår vistelse i nästa inlägg 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s