Semester 2018 – första tiden i Kroatien

Vi har ju fått planera lite annorlunda runt semesterdagarna med Filip i och med att han behöver sova mitt på dagen en stund – då är det ju iofs ändå rätt skönt att ta en paus från sol och värme så det funkar bra.

Början på semestern har varit lite sådär halvdan vädermässigt, med en del regn och mulet, men temperaturen har hela tiden varit skönt så det har inte gått någon nöd på oss. Har det regnat har vi gått på köpcentrum och strosat och annars har vi spenderat förmiddagen nere vid stranden och sedan hållit oss runt poolen efter Filips middagslur. Han är en handfull nu, för övrigt, speciellt när vi vill kunna sitta och äta något, efter att inte ha ätit en full måltid ihop utan att en av oss fått gå runt med en 1-åring som blir VANSINNIG när han inte får göra eller gå dit han vill. Till slut har vi gett upp och just under tiden vi äter så har vi plockat fram paddan med Babblarna, bara för att få äta ihop.

IMG_7750

Gigantiska lavendelbuskar vid poolen gjorde att det doftade fantastiskt. 

IMG_7741

Häromdagen var vi uppe i ett gammalt fort (?) i Rijeka och tittade på utsikten över stan, inte så stort men väldigt mysigt. Utanför fanns det ett gäng restauranger, vi valde ett med kanonfin utsikt (och därav en massa turister men vad gör man?) och åt något (minns inte vad, se tidigare notering om galen 1-åring). Fin utsikt dock och perfekt med en lekpark precis bredvid.

IMG_7824

Lyx att få sitta i solen och äta god mat. Inte så lyxigt att samtidigt underhålla 1-åring. Tur vi är två!

IMG_7834

Bra med lekpark tyckte Filip!

IMG_7801

IMG_7806

Det enda som förstör vyn lite är ett gäng fruktansvärt trista höghus som inte alls passar in med övriga stan. 

IMG_7809

IMG_7811

Barnen gillade tupp-draken (????) bäst!

IMG_7792

Busunge!

IMG_7820

Hamnen i Rijeka är rätt stor och tar emot stora fartyg.

 

I dag visade vädret ordentligt med värme så vi tog bilen över till Krk och byn Malinska. Jättefin lite by med en liten hamn och strandpromenad utmed havet, precis sådär som man tänker sig. Det gick att ”slå läger” under lite träd så vi fick skugga – även om vi har med ett litet uv-tält så blir det svalare med lite skugga på det – med havet ett par meter bort. Sen är det ju stenstränder, men jag måste säga att jag tar det över sand vilken dag som helst, speciellt med en 1-åring som älskar att kasta sand ÖVERALLT.

Oliver och Lukas badade mängder och var även ute på nån uppblåst hinderbana i vattnet en timme och klättrade och badade (ca 75 kr/pers för en timme, helt ok). Vattnet är inte lika varmt som det varit tidigare år i Kroatien eftersom det varit dåligt väder ganska länge, men det är ändå helt ok och även jag badade ett par-tre gånger bara för att få svalka! För varmt, det blev det ändå, 32 grader i skuggan blev många grader i en gassande sol.  Det funkar ändå väldigt bra med Filip, han har en uv-dräkt på sig (tack för lånet Kristin) och är insmord och sitter gärna i vattenbrynet och plaskar och leker – då håller han sig sval men blir inte iskall. Vi står gärna bredvid och skuggar honom med, med fötterna i vattnet går det ju att sola lite, annars blir det väl varmt. I dag ville vi inte åka hem mitt på dagen eftersom det tar ca 40 minuter ut till Krk, men det gick fint att få honom att sova en timme i vagnen med visade det sig.

IMG_7956

Lukas fick en flytväst, för säkerhets skull, ifall han druttade i. 

IMG_7961

IMG_7963

Kul grej!

IMG_7965

Så fint här runt. Också. Har jag sagt att det är fint i Kroatien?

IMG_7968

Ingen som säger nej till att bada i kristallklart vatten!

IMG_7975

IMG_7977

Ett uv-tält var himla smidigt, om inte annat för att man kunde lägga sina grejor längst in så var det lättare att ha lite koll när man badade på dem. 

IMG_7946IMG_7947IMG_7949

Sen blev det ett par goda pizzor att dela på på en av restaurangerna till lunch – och såklart massor med glass! Det blev en sån där riktigt perfekt semesterdag, en sån som jag har drömt om men inte vågat hoppas på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s