Min smak

Är rätt seg här måste jag säga, dels pga POLLEN och dels efter helgen… Tur det finns folk som hjälper en få lite inspiration då, här är en lista igen, den här gången från Elsa Billgren. Lite annorlunda format på den här!

Min smak på killar
Haha, med tanke på att jag varit ihop med min man i totalt TJUGO (!!!!) år i höst så är det ju på ett sätt väldigt lätt att svara på frågan – för det är ju liksom Han. MEN, kollar jag rent utseendemässigt på tex skådisar mm så faller jag nästa alltid för mörkhåriga, brunögda killar? Dessutom är det oftast själva karaktären de spelar jag gillar, ta tex en blodig och svettig Tom Hardy i Mad Max, mums, men när han är nyklippt och nyrakad? Inte lika het.

Det ska vara lite rufft och skitigt – MEN det måste finnas självdistans och glimten i ögat annars blir det helt platt för min del. Folk som inte tar sig själva på så stor allvar blir oftast grymt snygga oavsett hur de ser ut?

Min smak på mat
För ett par år sedan var jag absolut en köttetarian och älskade just kött. Under min sista graviditet så fick jag en avsmak för kött och den har sedan dess inte bara hållt i sig utan även förstärkts? Jag är inte vegetarian, ibland blir jag sugen på nåt köttigt (älskar tex grillade spareribs) och vi gör gärna rätter med fläsk eller bacon, men just den där stora köttbiten är jag numer gärna utan. Mycket grönsaker med, MEN de måste SMAKA mycket. En sallad på isberg och tomat gör mig mer deprimerad än sugen, så det ska vara en bra smaksättning/salt/dressing på grönsakerna.

Min smak på drinkar
För det första – jag dricker ju alldeles för lite drinkar insåg jag när jag fick den här frågan. Inte för att kunna svara på den, men för att jag blir så himla sugen! Speciellt nu när värmen kommer. Mina favoriter är mojito, caipirinha, en GOD gin&tonic eller väldigt gärna en fräsch syrlig cocktail toppat med äggviteskum (det är min senaste grej, är helt galet sugen på det). Gäller det öl vill jag ha antingen en veteöl eller radler (blandad öl och citronläsk typ) och när det gäller vin dricker jag det mesta om det inte är för torrt och surt.

Fräsch och syrligt! Här en rabarbermojito!

Min smak på kläder
Åh gud… jag lär ju inte gå till historien som någon inspiration när det kommer till kläder direkt. Samtidigt är jag rätt petig med kläder – i den bemärkelsen att jag vill att de ska sitta bra och vara sköna, vilket inte är superlätt när man är lite längre än medelsvenskan. Det finns ju tex vansinnigt många snygga såna där heldressar (overaller heter det ju inte men jag tappade ordet), men det är helt omöjligt när man är lång, midjan hamnar fel och allt stramar på ett högst osmickrande sett. Just nu känns det rätt skönt med jobbarkläder, HELT galet, men mina jobbarbrallor sitter faktiskt rätt bra vilket gör ALLT för känslan. Har oftast vanliga tröjor till, men där får ju oftast hur varma de är styra… Vintertid bor jag ju annars i jeans? Skulle på ett sätt himla gärna lägga både mer tid o pengar på garderob, men känner inte alls att jag kan rättfärdiga det med barn och allt.

Min smak i inredning
För att ändå ha jobbat med inredning så är jag orimligt ointresserat över den senaste designen eller vilka formgivare som är trendiga. För mig är det viktigast att det känns hemtrevligt, som ”mig” och att jag blir glad av inredning! Tröttnar jag gör jag hellre om snarare än att sikta på ”den perfekta, trendiga inredningen”. Däremot är inredning oerhört viktig för mitt välbefinnande, precis som min passform är på kläder, jag måste känna att jag trivs!

Min smak på filmer
Hahaha, har en kompis som tycker jag har VÄRDELÖS filmsmak… Men jag gillar sånt som INTE relaterar till min vardag, vill tex absolut inte se svenska filmer eller dokusåpor. Jag vill ha thrillers, sci-fi, postapokalyps (absoluta favoriten för övrigt), deckare eller något som tar mig någon annanstans en stund. Serier är ju dessutom bättre format än filmer, speciellt när man är sjukt kvällstrött. Jag ÄLSKAR Game of Thrones, bästa serien någonsin, annars är några höjdare tex Handmaids Tale och Sherlock. Kan absolut också roa mig med superhjältefilmerna, men då måste de ha lite humor med, skrattade tex orimligt mycket åt Thors karaktär i nån av de senaste filmerna (och genast blev han rätt sexig med, inte för att han var ful från början).

En av de absolut bästa karaktärerna i GoT – Arya Stark!

Med det vill jag bara önska er en riktigt bra Valborgsmässoafton!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s