Det gör mig…

UnderbaraClara är ju en av de bloggar jag följt längst, häromdagen hade hon en riktigt rolig lista och ni VET ju att jag älskar listor… Så jag lånar den lite!

Helt omotiverad bild på söt flugsvamp jag hittade på kvällens promenad.

DET GÖR MIG

Rasande: När någon behandlat barnen illa på något sätt, eller när jag ser att någon far illa eller behandlas orättvist.

Glad: När man får en sån där riktigt go kram av barnen, när de är riktigt närvarande och man liksom andas in hela deras kropp. När vi är ute och vandrar och jag ser att alla trivs och har det bra. Typ alltid när jag får en kram.

Fascinerad: Det mesta som har med kroppen att göra, har inga problem att kolla på program där de opererar på folk eller där de visar förlossningar, tycker det är så fascinerande att kroppen funkar?

Illamående: Korv stroganoff framkallar orimligt mycket illamåendekänslor. Och så är jag lite åksjuk med, kör helst själv. Och allt som snurrar på typ Liseberg!

Generad: Komplimanger, men blir också väldigt glad oavsett vad komplimangen gäller.

Rädd: Miljöförstöring och när barnen har sådär riktigt hög feber.

Föraktfull: Folk som trampar över andra för att ta sig fram.

Pirrig: Att vi ska flytta!

Var ute med lite grejor i helgen och gick runt och längtade efter att få göra huset till VÅRT!

Panikslagen: Att vi ska flytta! Nämen skämt åsido, lite läskigt är det allt. Men förutom det så blir jag panikslagen av att ha glömt eller missat något viktigt antingen i jobbet eller om vi typ ska på semester.

Irriterad: När ungarna går och stryker runt benen på en och man vet att det enda de väntar på och vill är att spela, så de blir helt handlingsförlamade. Och när nån ifrågasätter saker jag vet att jag jobbar hårt med, för att inte resultatet syns omedelbart.

Energifylld: Energi är inte något jag har ett överskott av just nu, men något jag ändå FÅR energi av så är det att fundera över saker jag vill fixa med i nya huset, fundera över tapeter, kolla vad jag vill greja med ute i trädgården och sånt. Att tänka på att få göra huset till VÅRT.

Flamsig: Haha, allra mest tror jag det är kompis K – när vi är sådär trötta och fnissiga så allt blir hysteriskt roligt eftersom också allt blir sådär lite fel på ett komiskt sätt.

Avundsjuk: När jag ser föräldrar och barn som bara ser ut att ha det sådär bra jämt – jag fattar ju att alla har sina issues, men ni förstår kanske hur jag menar ändå.

Hysterisk: Oj, det är inte ofta jag blir hysterisk? Kanske om det händer nåt allvarligt med ett barn?

Lycklig: En massa olika saker – de flesta okomplicerade. Senaste tex när jag och Nala gick på Dumme Mosse i skitväder och vi var helt själva, men det var ändå skönt att komma ut och det var härligt att se att hon hade det bra när vi gick tillsammans.

Helt ärligt, sånt här gör mig med lycklig! Från att grilla ute till att äta såna här godsaker, men även att fota dem!

Otålig: Hahaha, det mesta jag ser fram emot!

Kär: När jag känner mig sedd och uppskattad.

Förskräckt: Om jag kommer på att jag missat något på jobbet.

Bjussig: När jag känner mig glad och umgås med folk jag tycker om.

Likblek: Vintern och mörkret….

Avtänd: Folk utan självdistans och människor som har ett behov av att trycka ner andra för att framhäva sig själva.

Småaktig: När jag är sötsugen hemma och det kanske bara finns nån liten godbit, som jag inte alls vill dela med mig av…

Snål: När jag ska lägga pengar på bara mig själv, på något som inte är nödvändigt, typ åka på SPA känns alldeles för extravagant för att jag ska kunna med att lägga pengar på det bara för mig?

Snygg: Oj, det känns som det var längesen. Men kanske när jag är lite sommarbrun och har fått fräknar.

Här kände jag mig fin.

Trött: Typ ALLT. Men mentalt blir jag trött på mig själv när jag glömmer saker, eller på andra när de inte gör det vi kommit överens om.

Utmattad: Nej men bara mitt jobb och min familj, helt rimligt… Mest är det väl känslan att man aldrig räcker till.

Förlägen:  När jag glömmer fråga vänner om sånt som är viktigt för dem för att mitt huvud är fullt med så många saker.

Stolt: När jag känner att jag banne mig är riktigt bra på mitt jobb och har koll på allt! Sen kan den känslan vända på en femöring när det händer nåt jag inte kunnat förutse eller missat, men ändå. När barnen uppför sig på ett bra sätt (vilket de i princip alltid gör när vi inte är själva), när barnen är självständiga och fixar saker jag inte tror jag hade gjort i deras ålder – typ sova i vindskydd en vecka med scouterna, göra mat till sina scoutkompisar eller annat häftigt som de löser galant!

Skamsen: När jag misslyckats med något eller missat något på jobbet.

Förnärmad: När någon antyder att jag inte gjort tillräckligt, oavsett sammanhang!

Förvånad: När barnen gör saker för första gången, för att de vuxit in i nya uppgifter, det kan vara allt från att packa sina kläder själv (typ Filip) till att ta med brorsan och åka till Rosenlundsbadet (O tog med L).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s