Komosse

I lördags var vi ute och grillade, jag, maken, Filip och Nala. Då gick vi i princip bara rakt till grillplatsen 300 m, eftersom Nala mest hoppar på 3 ben än så länge, så efter vi ätit och åkt hem kände jag att jag dels behövde en stund utan hund och barn och även röra på mig, så jag tog med mig kameran och åkte ut till Komosse (söder om Bottnaryd) för lite avkoppling. Har tänkt åka dit ett tag, men det har inte blivit av, det är alltid lurigt att ta med barn och grillgrejor till ett nytt ställe – finns det då ingen bra grillplats så kan det bli en smärre katastrof.

Komosse hittar man till om man googlar, startpunkten är egentligen bara en grusig vändplan och det finns bara en led – på drygt 4 km.

Jämför man med Dumme mosse så är Komosse mycket blötare runtomkring, och lite smalare spångar (spänger?) även om det såg ut som de höll på att bygga ut dem. Inte riktigt barnvagnsvänligt än dock, om man är i det stadiet.

Kom dit på eftermiddagen, det var 7 bilar på parkeringen men mestadels gick jag själv. Grillplatserna (kommer till den) var upptagna, men det fanns gott om picknickbord utmed leden.

Grillplatserna låg på en ”skogs-ö” vid en sjö vid mossen, som ni ser så ser det verkligen ut som en ö åtminstone. Här fanns det minst 3 ordentliga grillplatser, ved kunde man ta i början av leden. När jag var här var det fullt, så jag kunde inte fota just här, men det såg väldigt fint ut med en utsikt över sjön och med kvällssol.

Till vänster om ”ön” är en sjö, men visst ser det ut som en skogs-ö!

Skulle säga att det nog är en ganska perfekt familjeutflykt, lagom lång, även om möjligen en del raksträckor på mossen kan bli lite enformiga för ett barn, men man kan å andra sidan gå den lite kortare vägen fram och tillbaka så blir det enklare, för där är även en del skog.

PS, du vet väl att det finns en hel del tips på små vandringsleder och utflyktsmål under rubriken vandring?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s