Tacksamhetsskuld

Det är lördag, klockan är strax efter åtta på kvällen, och jag har just gått och lagt mig i sängen – men kom på att jag bara MÅSTE skriva lite hastigt om en sak. Nu i kväll så gick strömmen här, vi satte lite obetänksamt på pyrolys på ugnen samtidigt som vi körde diskmaskin och torktumlare, vilket var så att säga en gnutta mer än vad som gick köra samtidigt. Ingen av snabbsäkringarna hade löst ut, utan efter lite rådgörande med vänner och bekanta samt tips via instagram så slog vi fast att en (minst) av propparna på utsidan av huset var trasig, fast det inte syntes så väl. Vi bytte, men hade bara en 10A liggande, så vi får hoppas att vi klarar oss igenom natten nu när vi inte kör en massa saker samtidigt. Det var ju inte hela världen som så, vi har både ficklampor redo, nödljus och annat, men just när man inte riktigt hittar saker så blev det ju ändå lite knepigt.

Men, jag hade lagt ut en fråga om hjälp på instastorys, det var det som ledde mig till det här inlägget egentligen. För jäklar vad jag är glad och tacksam över alla mina ”nya” vänner jag fått genom detta jobbet, fattar inte riktigt hur men jag har lärt mig att hantverkare och bondpojkar (och säkert töser, men jag har inte träffat så många såna) KAN saker? Som när jag känner mig som en korkad stadsbo och inte riktigt fattar det här med hur sjutton en trekammarbrunn funkar för avloppet, för nästa vecka töms den och då ska vi tydligen fylla på vatten. Vart? Hur mycket? Jo men då kan man fråga en kollega eller en klasskamrat så får man superbra hjälp!

Otjänligt vatten? Har fått massor med tips och kontakter och förslag på hur man kan lösa problemet, samt lär mig massor på kuppen. Om man kan eller behöver stötta upp stalltaket om vi vill sätta solpaneler? Jo men då gör du bara så här… och så vidare. Det går absolut att googla saker och det görs frekvent, men att ha en massa kompetenta, lugna och SNÄLLA människor runtomkring sig som har tålamod nog att förklara – ni förstår inte hur glad jag är för det!

Så, tack till alla er som snällt förklarar för den här ibland ovetande personen om hur sånt som egna brunnar och avlopp funkar, eller som ger tips på vart jag letar vidare efter problemet när inte snabbsäkringarna hjälper och strömmen har gått. Tack, tack och tack!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s