Bara vanligt vatten

Lördag morgon, och jag har spenderat den med att läsa i de manualer som hängde med huset för att försöka få lite kläm på vattenreningen som är här. Men såklart fanns inte just DE manualerna…. Himla tur då att man har en hel klass med snälla kompisar som man kan fråga om sånt här, den samlade kunskapsbanken där är inte att leka med! Fick i alla fall igång ”saltreningen” eller vad man ska säga, och har fått instruktioner om hur jag ska kunna kolla om partikelfilter behöver rengöras eller bytas.

I går morse var en spolfirma här och gjorde rent brunnen – den är DJUP! Ungefär 6-8 kubik vatten trodde de, och glädjande nog ser den ut att vara i gott skick. Nu ska vi bara täta brunnslocket lite bättre och testa vattnet igen, så ska den vara redo att användas igen. Troligen berodde den lite höga bakteriehalter mest på småkryp i kombo med att den inte använts så mycket det senaste halvåret eftersom den förra familjen redan flyttat ut. Skönt ändå att det ser så bra ut, att borra en ny brunn kostar nästan 90 000 kr… Även vår trekammarbrunn är tömd och såg ut att vara i gott skick med. Det ÄR ändå lite kul/spännande/intressant/läskigt med egen brunn och avlopp…

Med min extrema trötthet så är planerna för helgen i princip noll, jag ska hänga upp några lampor och tavlor idag, och i morgon kommer en mycket efterlängtad kompis och hälsar på! Kanske, kanske att det blir nån liten ljusslinga och så med…

Kanske blir nån timme här framför med, med en bra bok…

Hade en massa saker jag tänkte jag skulle skriva om, men just nu kom jag inte på nån av dem – haha, det är ju annars eftermiddagar och kvällar man samlat på sig mest i huvudet men nu är jag alldeles för trött för att skriva då. Ja ja, det kommer nog. Önskar er en riktigt fin helg allihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s