Julklappsinventering

Sitter i soffan och vilar lite, med Nala bredvid. Vi har just varit på 1-års hälsokontroll och vaccination med henne, så nu är vi båda rätt trötta – även om det faktiskt gick väldigt bra (förutom en del skäll). Om en stund ska vi ta en promenad i skogen hon och jag, men inte än, först lite vila.

Det där är ändå nytt – vila FÖRST, inte när allt är ”klart” för det blir ju aldrig det? Nu försöker jag tänka att jag ska hinna vila ordentligt innan barnen kommer hem, för att ha en chans att orka med. Det går bra rätt ofta, men än räcker inte energin ändå till hela kvällen (dvs efter ca 16 då jag hämtar Filip). Längtar efter att ha ork…

Hoppas SÅ att kylan håller i sig, så det kanske kan få bli en vinter med mycket längdskidåkning. Det är verkligen nåt av det roligast jag vet och det laddar batterierna massor!

Har varit på nytt läkarbesök, och jag kommer fortsätta med 50% sjukskrivning (som ju när skolan tar slut i december blir 50% jobb, inte 25% jobb och 25% studier) fram till 20 januari då jag ska gå upp på 75%. Precis i skrivande stund ger det lite ångest kan jag säga, för jag vet inte hur jag ska orka med det, men det är ju ett tag tills dess så kanske hinner det bli bättre. Vi får väl se. Lite jobbig känsla ändå, att liksom ”dras” framåt fast det känns som man inte kommer orka.

I helgen ska de stora grabbarna på lillejul – en slags julavslutningshajk med scouterna, och vi blir själva med Filip. Eller ja själva och själva, en kompis med familj kommer på söndag för lite adventsfika, DET ser jag fram emot! Nästa fredag sedan så har vi julfest (eller julbord kanske man säger) med jobbet, har gått och sett fram emot och inte förrän häromdagen slog det mig att jag ju inte kommer orka så mycket. Hoppas i alla fall kunna vara med en liten stund, men det blir ingen alkohol för då blir jag ännu tröttare, och jag behöver kunna åka hem när jag blir för trött.

Det här är från en tidigare jul, i gamla huset. Men kanske att man skulle sikta på att få in en gran till helgen?

Ska försöka sätta mig och inventera lite julklappar här strax, det blir lätt så att man köper lite då och lite då, både jag och maken, men nu behöver vi se över vad vi har och vad som behöver kompletteras. Så himla skönt när de bitarna är klara tycker jag.

Annars blir det nog en jul själva igen, det blir ju så nu för tiden. Men ändå, vi får ju vara HÄR och fira jul, det ska nog bli bra 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s